måndag 9 januari 2017

Måste ändra vikterna framöver

Hemfosa gick ex utdelning idag och jag återinvesterade.

Köpt 25 Hemfosa Fastigheter

Bankerna tog stryk och jag ökade till jämna 300 aktier i Swedbank:

Köpt 15 Swedbank

Sålde också av lite mer Wells Fargo med cirka 20% vinst för att minska min totala bankexponering. Den yieldar nu bara 2.76% och det tycker jag är för dåligt. Det här är en problemtyngd bank som råkat ut för en stor skandal för inte så länge sedan men som tryckts upp i den allmänna Trump-euforin. Skall jag äga bank vill jag hellre äga Kanadensiska banker. USA har varit med om flertalet bankkriser, Sverige likaså. Kanadas banksystem har mig veterligen aldrig krisat riktigt ordentligt.

Sålt 20 Wells Fargo

Hade ströslantar på Nordnet och jag köpte lite fler Nobina:

Köpt 25 Nobina

Också  preliminärt beslutat att teckna fullt i Diös nyemission. I så fall har jag alltså först bistått Castellum i deras emission och nu Diös för delvis samma fastigheter :(

Tittar jag på vikterna i portföljen framöver så känns vikten i bank och fastigheter nu för stor. Jag måste försöka hitta prisvärda köp i industri, byggsektorn eller investmentbolag framöver. Problemet är att de har gått så starkt på sistone.


2 kommentarer:

 1. Är också sugen på att öka i Hemfosa när den nu handlas till en YOC på 5,25 procent. Har redan en stor andel men utrymme att passa på att öka lite ytterligare. Det är trots allt utdelning igen redan i april.

  Bankerna tycker jag fortfarande är lite för högt värderade och tror de ska ned med i alla fall tio kronor innan jag tycker värderingen är rimlig kontra risken. Långsiktigt är det dock inte fel att öka på dessa nivåer.

  Fastigheter börjar ironiskt nog få en alltför hög viktning för min smak också, trots att ingen enskild aktie har en särskilt hög viktning. Ökade i Castellum idag (mest för att bibehålla portföljbalansen) men planerar nog ta det lite lugnt med fastigheter efter februari månad. Enfastighetsaktierna har jag dock minskat i för att ta hem vinster så där finns lite utrymme att öka när de backar nästa gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja 5.25% är väldigt lockande. Man kanske skall våga stå för sin övertygelse? Apropå vikt så tror jag VDn har rätt ordentlig vikt i den då han i november köpte 50,000 aktier. Får se om han flaggar upp igen och också återinvesterar sin utdelning.

   Radera