lördag 21 januari 2017

Hänt i veckan

Varit bortrest i tjänsten och inte hunnit skriva något på några dagar.

Har aktiverat kassan en del för utdelningarna som rullat in har inte räckt till det jag velat köpa.

Läkemedel och fastigheter har gått fortsatt svagt och jag har ökat lite.

2017-01-19

Köpt 10 Pfizer
Köpt 25 Hemfosa Fastigheter

2017-01-20

Köpt 10 AstraZeneca

Udelningshöjningen i Castellum har varit veckans främsta samtalsämne. Castellum är mitt största innehav så detta var mycket välkommet. Beslutet att dela ut två gånger per år ställer dock till det lite. Jag gillar ju utspridda utdelningar men är inte överförtjust här. Hade ju tänkt investera den rätt stora utdelningen i bolag som går ex i april men nu håller bolaget hälften av mina pengar i sex månader. Det här betyder också att mitt mål för mars inte längre är uppnått och att jag kanske måste tänka om kring beslutet att inte återinvestera i mina stora marsutdelare. Frågan är om inte Diös också kommer följa efter Castellum och börja dela ut oftare.

Ett annat bolag under radarn som höjt och går från halvårsutdelningar till kvartalsutdelningar är danska försäkringsbolaget Tryg. Där är det småsummor det gäller så det påverkar mig knappt alls.

Höjningen i Realty Income var större än tidigare. Innan när de höjt har jag knappt märkt någon skillnad, vi har snackat en krona mer i månaden eller så. Börjar kännas lite intressant att öka. Har ju en liten önskan om att få ut 500 kronor i månaden från dom och har nu 467.

6 kommentarer:

 1. Är lika kluven inför att Castellum delar upp utdelningen. Det är lite surt med tanke på att jag hade kalkylerat in mer utdelning i mars som kunde återinvesteras inför april-majutdelningarna i andra aktier. På lång sikt är det dock alldeles lysande: ett kärninnehav som är förhållandevis säkert som delar ut två gånger per år. Det gjorde att jag skalade upp portföljandelen till över 5 procent och på sikt kan dra ned i mer diffusa och riskabla kvartalsutdelande aktier och preffar.

  Jag funderar också på att öka i Realty Income för att få in lite mer pengar under ökenmånaderna juni-augusti då få aktier delar ut. Drömmen vore att få ett så stort innehav att jag varje månad kan köpa en ny aktie i Realty Income men då måste man nog ha runt 350 aktier och det kostar nästan 200 000 kronor. Av det skälet överväger jag faktiskt att börja öka i aktien varje månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja på sikt är det ju fint med fler utdelningstillfällen. Din plan med Realty Income spricker på courtaget.

   Radera
 2. Hej
  en fantastisk portfölj du har :) en fråga, tror du onecoin är värt en chansning ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Tack. En snabb googling ger att onecoin verkar vara ett slags pyramidspel som marknadsförs i vad som ser ut som väckelsemöten. Hade inte satsat en krona i det och det tycker jag inte du eller någon annan skall göra heller.

   Radera
 3. Köpte lite AstraZeneca jag också :) Får hoppas det blir bra på sikt. Mvh Slimis

  SvaraRadera