fredag 11 november 2016

Följa John i Hemfosa

Jag förstår inte den senaste tidens nedgång i Hemfosa. 5.3% direktavkastning med kvartalsvis utdelning. Handlas under substans. Konjunkturokänsliga hyresgäster, dock viss exponering mot friskolor, är det det? Oro för framtida högre räntor? Ingen aning. En annan som ställer sig frågande är uppenbarligen VDn Jens Engvall som köpte 54,000 aktier efter rapporten. Styrelse och ledning har nästan 5% i bolaget och de ökar.

Jag ville köpa mer och behövde få loss cash.

Avanza köpte jag i somras i olika omgångar runt 300-kronorsstrecket. Nu står den i 352 och handlas till P/E 25. Magstarkt. Sålde hela innehavet.

Sålt 40 Avanza Bank Holding

Köpt 150 Hemfosa Fastigheter

7 kommentarer:

 1. En negativ aspekt som jag läste in i kvartalsrapporten är att de har behövt hålla på kapitalet mer än vanligt då det varit svårare att identifiera bra investeringsmöjligheter. Ser det inte som negativt att de är försiktiga utan snarare som ett sundhetstecken även om deras investeringstakt minskar något. Jag ökade med 9 aktier för 80 kronor.

  Fin vinst i Avanza. Skulle gärna ha dem som komplement till SHB men de är som du skriver på tok för högt värderade och därmed blir utdelningsandelen också låg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att de inte förvärvar så mycket utan mer förvaltar ser jag bara positivt på.

   Ja värderingen i Avanza känns utmanande. Sett alltför ofta på sistone vad som händer med bolag med högt P/E då de får en liten motgång.

   Radera
 2. Jag får hålla mig tillbaka för att inte köpa mer. Har 270st Hemfosa i portföljen, men viktningen mot fastigheter har blivit lite väl stor. Som sagt jag är väldigt sugen på att köpa mer.

  Det verkar överhuvudtaget som många är rädda för höjda räntor då många fastighetsaktier backat den senaste tiden.

  SvaraRadera
 3. Är det samma som i alla fastighetsbolag? Något med räntor och USA. Ingen verkar veta men man har för sig att det kommer bli sämre på något sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis. Allmän ränteoro, vinsthemtagningar och oro för fastighetsvärderingarna. Diös brukar handlas med Norrlandsrabatt. Hemfosa verkar också handlas med rabatt förmodligen för att de inte har de andra bolagens fina historik utan är ett nyare bolag.

   Radera
 4. Har också lagt märke till oron. I och med Trump-vinsten har maknadsräntorna på längre sikt stuckit uppåt samtidigt som många fastighetsbolag backat. Tog tillfället i akt och köpte på mig några extra Castellum som hade backat till 115 när jag slog till. Med vänlig hälsning Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för den långsiktige är det nog ett hyfsat köp.

   Radera