onsdag 23 november 2016

Sålt av Intrum, bråkat med banken

Läste att Carnegies Simon Blecher sålt av Intrum. Eftersom jag är Simons groupie är man ju tvungen att göra likadant :)

Sålt 75 Intrum Justitia

Nu hade jag bara runt 8% vinst men det var ändå 2.5 årsutdelningar jag tjänat in på kort tid. Finns en del orosmoment i IJ nu, skuldsättningen, utdelningshöjningspotentialen, konkurrensmyndighetens beslut mm. Jag gör som Carnegie, tar hem vinsten och köper annat.

Ökade i Pfizer. Kvartalsutdelare med nära 4% förväntad direktavkastning.

Köpt 50 Pfizer

Fick 150 Alligator Bioscience som jag sålde direkt. Gratispengar.

Sålt 150 Alligator Bioscience

Var inne på storbanken häromdagen också för att försöka förhandla bort deras smygavgifter på kort och internetbank. Hade man ju inget för. Sade att jag hade varit kund i över 25 år och det hade varit tråkigt om jag skulle behöva byta bank men det föll för döva öron. "Vi måste ju kunna få betalt för vår kontorsverksamhet..".

Nu sade jag ju inte det men min tanke är fuck that, jag är inte intresserad av att göda era vinster. Har ni en affärsmodell som inte tål konkurrens från internetbanker så byt modell då. Jag sysslar inte med välgörenhet. Det är ju inte direkt så att ni går med förlust.

Så nu måste jag försöka hitta ny bank/banker. Småsummor det här men det är en principsak. Böjer man sig en gång blir man aldrig rak.

11 kommentarer:

 1. Skandiabanken använder jag för att betala räkningar - gratis är det. Dessutom utmärkt funktion för automatisera betalning av e-fakturor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla SKB ja,, hade dom för några år sedan innan de sänkte inlåningsräntan till knappt någonting. Får logga in och se hur det ser ut. Tack för tipset.

   Radera
 2. Kommer försöka samma sak med SEB. Men tror inte heller det kommer lyckas. 😯

  SvaraRadera
 3. Har fortfarande Handelsbanken eftersom de ger mig gratis uttag i kontor och har en bra internettjänst. Eftersom jag är utomlands finns inte en chans att jag betalar avgift för möjligheten att ta ut pengar i svensk bank. Den dagen Handelsbanken helt drar in fria uttag kommer jag styra över allt till andra aktörer. Har redan en mindre bank som ger bättre villkor.

  SvaraRadera
 4. Jag önskar dig lycka till! Jag tycker att det är bra att du ger dig ut på bankjakt, skulle fler agera på det sättet så hade kundernas villkor kunnat vara så mycket bättre. Nu är det iofs en avvägning eftersom många börsintresserade äger bankaktier och gärna ser fina marginaler.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom kan ta ut det på bolånen eller på sina företagskunder. Jag vill inte vara med och betala :)

   Radera
 5. Länsförsäkringar Guldkund? Har bytt till detta och har 0 i avgift på kort och annat. Kravet är måandssparade 500 kr, har sina försäkringar där samt lån. Hade innan SHB och det var stört omöjligt att förhandla bort någonting som kostade pengar, betalade innan en tusenlapp bara i kortavgifter varje år samt över 2% ränta på rörligt bolån. Det enda de ville var att jag skulle skaffa deras allkort så jag "får poäng" på inköp etc. Som supersparare undviker jag inköp om jag kan så detta var givetvis inget för mig. Med länsförsäkringar känns det som om jag har "hittat hem".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guld kan jag inte få. Har inga lån. Har LF som försäkringsbolag dock.

   Radera
 6. Fick också 150 Alligator, men bara på Nordnet och inte på Avanza. Samma för dig? Generellt får man något bättre tilldelning på Nordnet tycker jag. Samma för dig?
  Synd bara att de har så tafflig webbsajt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns inte exakt men jag har i princip alltid fått tilldelning på Nordnet det stämmer. Den enda jag inte fått på senare tid vad jag minns är Tobii.

   Radera