onsdag 9 november 2016

En slurk kaffe och nedgången var borta

Sålde av mina sista Tobin till minimal vinst i morse för att kunna köpa bolag som delar ut.

Sålt 50 Tobin Properties

Under en kaffepaus försökte jag klämma in lite köp i morse men nedgången försvann lika fort som den kom.

Tänkte köpa Pfizer som helt ologiskt var ned men den är så illikvid och har så stor spread på Stockholmsbörsen att det inte blev nåt. Dumsnålt av mig att lägga ett för snålt bud. I Astra Zeneca fick jag däremot avslut.

Lite strököp:

Köpt 5 Astra Zeneca
Köpt 25 Betsson B
Köpt 25 Byggmax Group
Köpt 15 Nobia

På nyheten om insiderköp i Hemfosa köpte jag fler. Jag gillar signalvärdet av insiderköp. Extra roligt när man kan köpa billigare än insynspersonen i fråga, vice VD köpte på 80,50 jag på 80 :)

Köpt 100 Hemfosa Fastigheter

Jag trodde mina vård-REITs skulle bli ordentligt slaktade idag men det blev inte så farligt som jag trodde. Var istället Realty Income som tog den största smällen bland mina innehav på grund av oro för att utlovade satsningar kommer att driva upp räntorna. Nedgången i REITs kompenserades av uppgångar i Emerson (Trump positivt för energi), Novo Nordisk, Pfizer och JNJ (Hillary fientlig till big pharma), Skanska och Atlas Copco (Trump utlovat att bygga upp landet), Wells Fargo (Trump mot regleringar) och Target och Wal Mart (mer pengar i plånböckerna efter skattesänkningar gynnar handeln).

Återigen gör eftertankens kranka blekhet sig påmind. Varför köpte jag inte de nedpressade läkemedelsbolagen innan valet? En Hillaryseger var ju inprisad? Hade väl inte funnits nån större nedsida i dom? Man är ju trög.
4 kommentarer:

 1. Om du blev tvungen att välja antingen Astra Zenaca eller Pfizer, vad hade valet blivit som det ser ut idag?:)

  Har funderat länge på att plocka in någon av dom som ett kompliment till JnJ i portföljen och kan inte riktigt bestämma mig.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 2. Pfizer känns stabilare med lägre men tryggare direktavkastning.

  SvaraRadera
 3. "Återigen gör eftertankens kranka blekhet sig påmind. Varför köpte jag inte de nedpressade läkemedelsbolagen innan valet? En Hillaryseger var ju inprisad? Hade väl inte funnits nån större nedsida i dom? Man är ju trög."

  Slow minds think alike...

  SvaraRadera