torsdag 19 oktober 2017

Nya highs och lows

Nya highs i portföljen och nya lows i snålutmaningen.

Hade lite småslantar i Nordnetportföljen och köpte:

Köpt 50 G4S
Köpt 100 Klövern B

Husqvarna dippade på minskad försäljning i USA, förmodligen att dom inte vill sälja till konkurshotade Sears. I längden ett bra beslut tror jag och jag tyckte det stora tappet var en överreaktion.

Köpt 75 Husqvarna

Återigen minskat i preffarna.

Sålt 75 Hemfosa Fastigheter Pref

Hade intitialt tänkt köpa Sagax pref istället men valde att ha lite cash utifall att det kommer något stort kursras nu under rapportperioden.

Fortsätter att öka i SkiStar. Nästan så att jag vill att den skall rasa så att jag kan sätta inläggsrubriken SkitStart i SkiStar.

Köpt 35 SkiStar

Dustin kom med en rapport jag tyckte var bra och jag ökade efter en liten uppgång. Behöver mer decemberutdelare.

Köpt 50 Dustin Group

På decembertemat så ökar jag också i Svedbergs som tagit lite stryk på sistone tillsammans med byggare och leverantörer.

Köpt 50 Svedbergs B

Uppdatering snålutmaningen:

Det börjar bli rätt jobbig mentalt.

Vi har fruktkorg på jobbet och det som blir över efter en vecka slängs. Jag sparade skrapet i en kyl och tänkte ta hem det men någon hade slängt det i komposten. Jag plockade upp det, sköljde bort all kaffesump, tog hem och kokade fruktkompott på som jag åt med mjölk.

Plockade upp 12 burkar ur en stinkande tunna i soprummet. Gick in på ICA, pantade, tog mina 12 kronor kontant, köpte inget och gick därifrån. Kassörskans nedvärderande min gladde mig inte.

Smet in på Lidl och köpte 1.384kg lök och 1.5l mjölk. 24 kronor. Ett stort hål i min magra kassa som nu består av 78 kronor.

Man känner sig låg med den här livsstilen. All respekt till dom som utstår detta.

Trött på soppor, grytor och knäckebröd så lyxade till det i helgen med stekt kycklingfilé, potatisklyftor i ugn och bearnaisesås som sköljdes ned med min sista vinare.

Hade en fryst tårta i frysen som jag fått av ICA när jag fyllde år. Grisade i mig den i veckan. Satt riktigt fint den.

Mycket börjar ta slut. Alla mejerivaror förutom nyinköpt mjölk och lite smör är sedan länge slut. Slut på te, jordnötter, russin och potatis. Har inget att dricka till mat förutom vatten.

Snart är allt fryst protein slut och då återstår att äta vegetariskt. Vegetarisk mat tycker jag har likheter med lesbisk älskog. Det saknas nåt. Typ korv.

.

11 kommentarer:

 1. Hehe spännande läsning, men jag undrar hur pass hälsosam din diet är Krösus. En kul grej kanske men inget att hålla på med i längden, tyvärr är ju skräpmat i affären billigare än riktig mat så det är väl inte så konstigt att de flesta tiggare man ser i Sverige är rejält överviktiga.

  Du får väl glädja dig åt att de där kassörskans lön är en bråkdel av vad du tjänar och att hon kanske har stora lån på villan och bilen... :=) och hade säkert köpt en gottepåse för de där 12 kronorna. Snålgrisarna har också för vana att plocka aluminiumburkar när vi är ute, dock med stor äckelvarning för man vet ju aldrig vad som finns i dem.


  Antar du minskar preffar på grund av den kommande räntehöjningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gröt, soppor, broccoli. Tror dieten är rätt hälsosam faktiskt. Gått ner några kilo.

   Plockade upp en ölburk i somras som en stor sån där brun snigel hade krupit in i. Den fick ligga kvar kan jag säga.

   Radera
 2. Slut vin?

  Det är ju kört redan, lika bra vika in årorna. Lätta på egot, erkänn dig besegrad och rädda dig själv, systemet öppet ett tag till va?

  Trevlig helg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe. Vinet gör mig inget det är kall öl jag börjar bli riktigt sugen på.

   Radera
  2. Gör som jag. Investera hyfsat rejält i ett litet mikrobryggeri i närheten. Krisar det åker jag å hämtar en låda eller tre. :)

   Radera
  3. Det låter ju helt fantastiskt.

   Radera
 3. jag är imponerad av din portfölj. Du behöver inte slösa pengar men apsolut inte snåla i den omfattning som du gör. Lev livet nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Det här en temporär fas bara. En liten ansträngning.

   Radera
 4. Haha. "Typ korv". Den var roligast på länge.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 5. *skrattar* (så att jag nästan får ont i magen). Tänk om kassörskan med pantburkarna bara visste om din portfölj :-). "Grisade i mig den..." Underhållning på hög nivå! Ha en fin helg! Och nu har du bevisat att du kan leva snålt så ge dig nu och unna dig något gott i helgen! För det är du värd! :-) Hälsar Lars D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm jag hade på känn att det skulle bli komik av den här utmaningen förr eller senare.

   Radera