tisdag 24 oktober 2017

Avega Group, en till ETF

Avega Group har fått lämna portföljen. Mitt tredje uppköp. Standardrådet för en utdelningsinvesterare är att sälja vid bud och köpa något nytt för att få snöbollen i rullning igen. Tror chansen för en budhöjning är låg. 500 Avega såldes till en vinst på 9200 eller nästan 90%. 49.38 i courtage på den affären är ju skandal. Gillar inte dom här courtageklasserna utan funderar att börja en ny portfölj på Nordea.

Sålt 500 Avega Group B

Ökat lite i Inwido på rapportbesvikelsen.

Köpt 25 Inwido

Min önskan om en skitstart i SkiStar föll in efter en säljrek. Ökade lite.

Köpt 15 SkiStar

Byggrelaterade aktier tar stryk nu. Får ta det lite lugnt framöver i den här sektorn. Man bör ju dock ta i beaktning att det behövs byggas mer i landet än bostäder tex daghem, skolor, vuxenutbildningar, socialkontor, arbetsförmedlingar, domstolar, ungdomsvårdsanstalter och fängelser.

Köpt 100 Svedbergs B

Rätt stora rapportreaktioner nu som i dagens Dedicare tex som var en trist rapport för mig. Då jag alltid köper varje månad oavsett värdering så känns det rätt att öka i ETFer och undvika mer individuell bolagsrisk nu. Har rätt lite exponering mot Europa och har hittat en vettig ETF där. Den här fonden investerar i högutdelande europeiska bolag utifrån kvalitetskriterier där bolagen också är cappade så att ingen får för stor vikt. Bra riskspridning helt enkelt. Bland innehaven finns många försäkringsbolag som Allianz, AXA mm. Avgiften är 0.28%, den har över 50 innehav och jag har fått Nordnet att lägga upp den för handel. Då den är Irlandsreggad utgår ingen källskatt. Den kommer dela ut två gånger per år, den är relativt nystartad så jag vet varken nivå eller utdelningsmånader men sett till indexet den trackar så borde direktavkastningen hamna en bit över 4.5%.

Köpt 100 iShares MSCI Europe Quality Dividend UCITS ETF

Länk för den som vill kolla innehav mm. Även om man inte köper fonden så kan det ge bra tips på kvalitativa utdelande bolag.

https://www.ishares.com/se/individual/sv/produkter/288021/ishares-msci-europe-quality-dividend-ucits-etf-fund

På tal om försäkringsbolag så har jag också ökat lite till i Tryg även om den gått upp en del på sistone.

Köpt 35 Tryg

Uppdatering snålutmaningen:

I lördags morse kunde jag inte längre motstå ölsuget utan köpte 5 öl på bolaget. Pantade mina sista två kassar med burkar och flaskor för att ha råd med detta. Fanns en del påskmustsflaskor där så dom har legat ett tag. Lyckades även trolla fram kycklingenchiladas med hjälp av fryst kyckling, barbequesås, ris, burkmajs, picklad egenodlad chili och frusen ost. Fantastiskt gott smakade detta med ölen till.

Inhandlat vitkål, potatis och creme fraiche med kort datum på Lidl. Kassan är nu 18 kronor.

4 kommentarer:

 1. Hittar inte ETF:en iShares MSCI Europe Quality Dividend UCITS ETF på Nordnet.

  SvaraRadera
 2. Gjorde som dig och sålde Avega till sist, mest för att få pengarna i rörelse i andra utdelningar medan väntar.

  Mer av en tillfällighet blev det mer eller mindre rakt av Bosjö istället eftersom en stående köporder råkade gå igenom. Kurstillväxtmässigt inte lysande men till YOC ganska bra komplement nu när jag tappar Avega som hade en fin YOC.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Bosjö yieldar på bra om det är det man är ute efter.

   Radera