tisdag 14 mars 2017

Snart fullinvesterad

Som jag nämnde igår funderade jag på att minska i Tele2. Tycker vikten är för stor sett till bolagets värdering och framtidsutsikter. Om Tele2 kan jag ju ha fel men jag har rätt i vikten för det är bara jag som kan bedöma vilken vikt i ett enskilt bolag jag känner mig bekväm med.

Sålt 150 Tele2 B

Säljer till en liten vinst.

Fortsatt att öka i försäkringsbranschen.

Köpt 35 Gjensidige Forsikring

I fredags dök den kanadensiska banken Toronto-Dominion 5% på ett nyhetsinslag om att de, precis som Wells Fargo, har haft oetiska försäljningsprinciper. Hoppas det där inte mynnar ut i någonting och att man helt enkelt kunnat köpa till lite rabatt.

Köpt 25 Toronto-Dominion Bank

Skrivit om det kanadensiska banksystemet tidigare. Bankerna där verkar i ett strikt oligopol och utländska banker är förbjudna att verka där. TD yieldar 3.62% så lågt jämfört med de svenska bankerna men de har verksamhet i USA och långt bättre tillväxtmöjligheter. Det finns tusentals amerikanska banker och där kan de växa via förvärv eller organiskt. De har betalat utdelning varje år sedan 1857.

Då är det bara 2 stora banker kvar i Kanada som jag inte äger.

Med det köpet börjar kassan sina. Nere i 1.32% nu så dyker det upp stora köplägen framöver så måste jag antingen utnyttja belåning eller sälja av något, tex preffar. Har en hel del parkerat i Ratos pref som inte lär röra mycket på sig. Den är som en extra kassa kan man säga.


4 kommentarer:

 1. Tycker du gör rätt gällande Tele2. Tänker själv inte köpa mer och kommer förmodligen att minska innehavet då de utannonserat utdelningssänkningar. Telecombolag har ju traditionellt sett varit högutdelare, men det verkar bli ändring på det nu, titta bara på Telia...

  SvaraRadera
 2. Jag hade tänkt öka i Tele2 men efter senaste tidens fina ökning känner jag ett sug efter att sälja dem...

  SvaraRadera
 3. Bra val! Tänker själv inte köpa mer Tele 2, som för närvarande är någon procent eller så. får se hur jag gör gällande existerande innehav. kanske blir att sälja av hela posten...

  SvaraRadera
 4. Jag tror den kan gå upp en del inför utdelningen så jag avvaktar nog tills vidare.

  SvaraRadera