tisdag 21 mars 2017

Sålt av en del innehav

Har insett att jag har för liten kassa för att kunna rulla utdelningarna utan att behöva hålla på med kredit hela tiden och böka. Samtidigt har jag en massa spretiga småinnehav som jag har dålig koll på och inte känner att jag vill öka i. Vill fokusera lite mer på ett mindre antal bolag och fonder och få upp utdelningsvikten i dom utan att göra alltför stora avkall på min vilja att diversifiera,

Jag har i den här uppgången köpt massa bolag utan någon djupare analys och i en majoritet av fallen har jag blivit belönad med uppgångar. Tur kallar man sådant. Ingenting annat. Så här kommer det inte alltid att vara. Gäller att vara ödmjuk inför det.

Sålt av följande hela innehav:

Sålt 50 SECTRA B (+23%)
Sålt 335 Ericsson B (-7%)
Sålt 300 Björn Borg (+11%)
Sålt 60 Flowers Foods (+27%)

SECTRA har gått dåligt efter rapporten, handlas till ett P/E över 40 och har en mycket hög utdelningsandel. Egentligen inte min typ av bolag.

Ericsson, gammal surdeg som sänkt utdelningen och inte längre platsar i portföljen. Tar förlusten.

Björn Borg. För litet bolag för min smak i en volatil bransch. Risken är att man jagat hög yield här och kan bli straffad framöver.

Flowers Foods, för högt P/E, för hög skuldsättning, för lågt kreditbetyg samt för dålig potentiell utdelningstillväxt framöver. Tar hem vinsten. Sätter nog likviden här i en fond som SCHD tex istället.

Ökat i ett av de innehav jag vill skall vara en av mina enprocentare.

Köpt 100 Axfood


3 kommentarer:

 1. Intressant! Hade själv planerat att sälja av Flowers Foods av typ samma anledning idag, men kom annat imellan så får göra dt imorn. Luckades köpa typ i botten på dippen som var så är upp 35%, ren flyt.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt bottenfiskat! Jag köpte merparten av mina den 11 augusti. Vi har fått lite utdelningar från dom också..

   Radera
 2. Det är alltid klokt att köpa Axfood ;). Fast i Björn Borg gör jag tvärtom. Jag kommer köpa mer BB.

  SvaraRadera