måndag 6 mars 2017

4 köp

Köpt 25 Axfood

Defensivt köp. Marsutdelare som jag har brist på. Vill öka i Axfood på sikt. Kan bli så att de lyckas bättre med online än ICA.

Köpt 35 Gränges

Vill öka andelen industribolag i portföljen men de flesta handlas till höga multiplar. Gränges känns billigt i jämförelse.

Köpt 40 NCC B

Har kommit ned lite i pris och sektorn tål större vikt.

Köpt 20 Novo Nordisk

Resan nedåt fortsätter. Måste våga köpa nedgången till trots.5 kommentarer:

 1. Jag tror mycket på NCC... Gränges tycker jag känns spännande också. På lång sikt känns det som två bra bolag att ha i portföljen. Kan bli bra i framtiden!
  Mvh
  Bearfighter Investment

  SvaraRadera
 2. Tjena Björnen,

  Mm, frågan är om det är en bra kurs på NCC nu och om det är bra att köpa så nära utdelningen. Vi får se men jag vill liksom "låsa in" lite utdelning. Samtidigt vill jag ha en mer "ren" byggare än Skanska som bygger mycket i egen bok.

  /KS

  SvaraRadera
 3. Skanska har en del av sin verksamhet i USA, medan NCC främst har exponering mot Sverige och Tyskland. Det bidrar också en hel del till att jag hellre äger NCC. Kolla gärna in mitt blogginlägg om varför jag föredrar NCC. Det är svårt att säga om aktien är dyr just nu, hela börsen känns dyr tycker jag... Men det tycker man väldigt ofta när man fyller på i innehaven.
  Mvh
  Bearfighter Investment

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tänker vi annorlunda. Skanskas exponering mot USA är en anledningarna till att jag gillar aktien.

   Radera
  2. Så är det ibland. Jag vill inte ha ytterligare exponering mot dollarn, vilket Skanska skulle ge. Nu är väl troligtvis Trump positivt för byggbranschen i USA, men jag upplever marknaderna i Sverige och Tyskland mycket hetare. Att äga båda bolagen är inget för mig. Vi får se vilket av bolagen som presterar bäst.
   Mvh
   Bearfighter Investment

   Radera