lördag 4 februari 2017

Spridda skurar

Kommit in en hel skrälldus med rapporter och utdelningsbesked. Sitter här på morgonen och försöker reda ut allt.

Överlag har rapporterna tagits emot positivt för mina bolag med tre undantag. Novo Nordisk, Stora Enso och Autoliv. Handlas ett bolag till högt P/E och prognostiserar låg tillväxt ja då skall kursen ned helt enkelt. Frågan är hur mycket som är politik eller Trumporo i prognoserna. Hade jag varit VD för ett läkemedelsbolag hade jag nog inte velat reta upp Trump och prognostisera kraftiga vinstökningar framöver utan tonat ner förväntningarna.

De mest positiva överraskningarna var nog Inwido, Skanska och Swedbank. Swedbank känns faktiskt intressant att öka i nu.

Lite under radarn flyger investmentbanken Lazard som drar till med en extraudelning på $1.20 nu i slutet av februari. Dessutom utan källskatt då de är reggade på Bermuda, ett kvalitetstecken :)

Plockade på mig lite Gränges efter deras rapportras. Jag är underviktad i industribolag och USA-exponeringen känns intressant. De behöver få upp sina marginaler. En liten chansning. Inte alltid sånt här bottenfiske efter rapport lönar sig.

Köpt 65 Gränges

Samt ökade lite i Novo.

Köpt 15 Novo Nordisk B

6 kommentarer:

 1. Skönt att man inte är ensam om att köpa Novo Nordisk. Får väl bara hoppas att det inte blir till en ökenvandring... cool titel på blogginlägget förresten :o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, du hade exakt samma titel på ditt förra inlägg. Det var så jag också tänkte kring rapporterna. Great minds think alike? :)

   Radera
 2. Vad är din analys över stora enso? Är det värt att köpa? (Jag tyckte det och gjorde det).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äger man den redan kan man nog avvakta och se lite. Finns risk att den fortsätter nedåt ett tag nu.

   Radera
 3. Onekligen spännande att äga Novo Nordisk i dessa tider. Jag feltajmade mitt köp rejält för några månader sedan, kursen sjönk som en sten och siffrorna blev röda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också fetback på den. Både upp- och nedgångar har en tendens att vara längre än man tror.

   Radera