måndag 6 februari 2017

Sålt hela innehavet i JM

Dagens nyhet från DI om JMs potentiellt stora skadestånd, som senare kraftigt reviderades nedåt, var en av många anledningar till att jag tog hem vinst i JM idag.

Måste säga att det är förbannat dåligt skött både av DI och JM detta. Först att DI kommer med felaktiga uppgifter och sedan att JM inte är snabbare med att dementera.

Strunt samma, jag tappade bara 1% ungefär idag, sålde på 271,50. Köpte JM en första vända den 4 april förra året och har sedan gjort mindre ökningar. Fått en utdelning med.


Anledningarna till att jag säljer är:

1. Har redan stor exponering mot sektorn som helhet
2. Har redan exponering mot exakt samma marknad genom Besqab
3. Varningssignaler kring överhettning på Stockholms bomarknad
4. Räntorna kanske på väg uppåt
5. Tycker inte direktavkastningen speglar risken
6. Mycket cykliskt bolag
7. Stort Stockholmsfokus

Äger hellre Skanska i sektorn

Sålt 60 JM

Så imorgon kommer JM rusa med runt 8%, de kommer höja utdelningen kraftigt och höja sina prognoser av framtidsutsikterna.

5 kommentarer:

 1. Sån är lagen om all j×vlighet....☺

  SvaraRadera
 2. Helt rätt. Bättre ta hem vinst och växla upp i Skanska (som förvånande också föll trots ganska rimlig värdering). Kursen kommer säkert fortsätta ned ytterligare en bit så att du kan ångra dig i värsta fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se vad som händer. Det man vill äga är ju bolag man törs öka blint i. Där man ser varje nedgång som ett köptillfälle. Som Starbucks, Apple, Handelsbanken, Investor eller vad man nu tror på här i livet. JM är inte ett sånt bolag.

   Radera
 3. Jag såg dessa nyheter nu i kväll, jag hoppas dock att de lämnar en fin rapport och inte gör en resa söderut. Jag har ganska stor marginal så även om de tappar tror jag inte förlusten blir markant.

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. De beloppen som JM nämnde var inte alls lika farliga. Hoppas den går upp för din skull då. Och för att jag äger den via OMXSB Utd :)

   Radera