söndag 26 februari 2017

Köpt i skidbacken

Tillbaka efter skidvecka. Följande inhandlades i liften:

Köpt 35 Gjensidige Forsikring
Köpt 40 Tryg
Köpt 50 Gränges
Köpt 25 Thule Group
Köpt 100 Resurs Holding

Ökar lite i försäkring som jag velat ha upp vikten i. Gränges känns hyfsat billigt, Thule var man ju tvungen att köpa efter att ha sett deras boxar på varannan bil genom Sverige.

Kom en placing i Resurs och jag tog en liten post på den dippen. Känns hyfsat billig med bra direktavkastning och bättre tillväxtmöjligheter än de stora bankerna.

Lurigt att handla på mobilen. Var nära att det blev 5000 och inte 50 Gränges. Har man kredit kopplat till kontot så kan ju sådana "fat finger" bud gå igenom.


9 kommentarer:

 1. Har också ökat i Gjensidige senaste tiden. Känns som att aktien handlas lite väl billigt just nu. Brukar alltid se Gjensidigeloggor på väg till skidsemestrar i Norge så har inga problem att förstå att du köper Gjensidige så här års. ;)

  SvaraRadera
 2. Hej Krösus!
  Spännande bolag du köpt.
  Hade Gjensidige som bilförsäkring tidigare och var tyvärr väldigt missnöjd. Antar däremot att bolaget presterar bra och att min missnöjdhet inte spelar så stor roll :)
  Svårt det där när man har personliga referenser om ett bolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena!

   Bra för aktieägarna, dåligt för kunderna med andra ord :)

   Radera
 3. Felköp på den nivån i Gränges hade kunnat bli ödesdigert ;). Hoppas att skidresan var lika bra som investeringarna.

  Vi tänker lika när det gäller Resurs. De delar ut bra och jag tycker att deras lönsamhet ser bra ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är hur Resurs mår i sämre konjunktur med risk för ökade kreditförluster?

   Radera
 4. Du passade inte på att köpa Skistar när du ändå var i backen? De delar ut i december som brukar vara en seg utdelningsmånad, sen får man ju rabatt på Skistars anläggningar vilket man kan se som en alternativ utdelning. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle man ju såklart ha gjort. Har haft den på bevakningslistan länge men tyckte inte den kändes köpvärd runt 155 kronor och efter det har det ju bara blivit dyrare och dyrare.

   Radera
  2. Själv har jag ett GAV på ca 80kr så jag är nöjd. Med rabatten inräknad så är nog innehavet "avbetalt" vid det här laget. :-)

   Radera