lördag 8 oktober 2016

Veckan som gick - ett nytt bolag

Ett av veckans teman var den ränteoro som sänkte fastighetsaktier ordentligt. Flera av fastighetsbolagen har toppat förlorarlistan vissa dagar. Castellum tex är nu ner nästan 10% på en månad. Jag hade faktiskt vissa funderingar på att skala ner just Castellum för ett tag sedan men jag valde att inte agera. Nåväl, jag gråter inte över detta missade tillfälle. Timing är hopplöst och inget jag försöker ägna mig åt i stor utsträckning.

Ökade lite i Hemfosa i de här nedgångarna. För att minska min exponering mot just Hemfosa men även mot preffar så minskade jag samtidigt i Hemfosas pref. Det sista köpet gjordes efter kvartalsutdelningen avskiljdes och är alltså en återinvestering.

Gjort småköp av HM, Byggmax, SKF och Nobia under dagar av nedgång.

Telenor är ett bolag jag haft ögonen på en längre tid.

Såg en analys av dom från en bank och det förutspåddes en kombination av hög stigande direktavkastning och vinsttillväxt. P/E 2016/2017 13/12, direkavkastning 2016/2017 5.8%/6.5%  och vinsttillväxt 2017/2018 12%/15%. Prognoser har jag ingen större tilltro till men det här är en stabil utdelare att ha i portföljen hoppas jag. Finns även en möjlighet att NOK:en fortsätter att stiga lite till.

Gjorde ett köp den 5:e och fick genast stödköpa den 7:e.

Här har vi veckans köp från Avanza:

Appropå stödköp, på Nordnet köptes 15 Novo Nordisk 2016-10-05.

1 kommentar:

  1. Kloka köp verkar det som. När det gäller Castellum börjar jag bli sugen trots att jag inte vill köpa fastighetsakter... De är relativt billiga och det är ingen fara om man blir sittandes med dem länge då de är en stadig utdelare.

    SvaraRadera