lördag 14 april 2018

Sålt Dedicare, valutatrubbel

Rensat bort ytterligare ett mindre bolag i portföljen, Dedicare. Utvecklingen sedan den gamle VDn slutat har varit bedrövlig. För mycket risk för min smak, tar hem vinst på runt 50% och köper större bolag istället. Skall man äga bolag med politisk risk så bör man ju också hålla koll på politik men det ids jag inte. Enklare att trycka på säljknappen.

Sålt 125 Dedicare B

Ett större inköp, ökar i Eaton. Bolaget har nyligen höjt utdelningen med 10% och handlas till mycket lågt P/E jämfört med tex ABB i delvis liknande bransch.

Köpt 15 Eaton Corporation

Köpt mer fastigheter i bolag som handlas till rabatt mot substans och som delar ut kvartalsvis.

Köpt 50 Klövern B
Köpt 125 Kungsleden
Köpt 25 Hemfosa Fastigheter

Ökade lite i Dustin inför rapporten som jag tyckte kändes helt OK. Fick köprek efteråt. Skönt man hunnit köpa på sig en del tidigare.

Köpt 25 Dustin Group

Ökat lite mer i preffar:

Köpt 50 NP3 Fastigheter Pref
Köpt 10 Heimstaden Pref

Liten ökning i Oriflame som tagit lite stryk efter rubelns tapp.

Köpt 5 Oriflame Holding

Återinvesteringar. Essity är mer än så dock, dubblar innehavet. Mycket insiderköp i bolaget känns lovande och det är ett defensivt bolag om vi skulle glida in i lågkonja.

Köpt 75 Telia
Köpt 25 NCC B
Köpt 10 Dometic Group
Köpt 50 Nobia
Köpt 25 Tryg
Köpt 25 Essity

Har också fört över en del pengar från sparkonto till Nordea som jag hade tänkt köpa utländskt för. Tog ett tag innan pengarna kommit över och då hade kronan plötsligt kollapsat så nu vet jag inte vad jag skall göra.8 kommentarer:

 1. Riktigt tråkigt med kronans utveckling. Tyvärr tror jag att vi har inte sett värsta än. Hoppas att jagh har fel och att vi ser starkare kronan.

  SvaraRadera
 2. Väl skrivet herr krösus! Alltså jag tror ändå att Telia kommer till att prestera framöver, vem vet om det inte är Telias tur nu? :) Ägde bolaget tidigare men förstod inte vad jag ägde mer än att jag haft dem som operatör en gång i tiden, därför sålde jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om den kommer prestera det vet jag inte. Beror på faktorer utanför deras kontroll tror jag. Får vi svaga konjunktursignaler kanske Telia framstår som köpvärd och vi får en sektorrotation. Annars lär den nog ligga under 40 bara och aldrg komma nånvart. Jag ökar inte i den för att jag tror den kommer bli en kursraket utan för utdelningen bara.

   Radera
 3. På tal om fastigheter, har du ägnat SBB en tanke? Handlas till rabatt och potential för hyfsad kursökning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte kollat dom i detalj och inte sett någon seriös aktör rekommendera dom. För kort historik för min smak de har på kort tid byggt upp en stor portfölj med lån och preffar. Känns som en chansning, går det bra kan det bli riktigt bra men går det dåligt ja då kan det gå riktigt riktigt dåligt.

   Radera
 4. Inga funderingar på att samla på dig lite cash?

  SvaraRadera