söndag 22 april 2018

Kort statusuppdatering

Liten aktivitet den här veckan. Varit bortrest.

Köpt 50 Dustin Group

Köpt 25 Kungsleden

Köpt 25 Skanska

Köpt 15 Coloplast

Rullat in en hel del utdelning så jag måste köpa något nu i veckan. Har tagit en titt på kronan som jag beklagade mig över tidigare. Generellt, om man tittar på lång sikt och ritar ut en trendlinje så är inte kronan exeptionellt svag mot större valutor utan mer i linje med sin långsiktiga, konstanta försvagning. Så jag ser inga problem med att handla på mig mer utländskt. Tror Sverige står inför stora utmaningar framöver så man får väl passa på innan den blir ännu svagare. Just euron känns dock inte attraktiv.

Generellt har jag återigen lite svårt att hitta något köpvärt. Lutar åt lite mer brittisk ETF i form av Vanguard FTSE 250 UCITS ETF (VMID) där jag av misstag köpte en för liten post. Jag vet ju att det handlas i pence i U.K. men trodde inte att Nordeas plattform skulle vara så dålig att man måste acceptera ett köp på 1,900,000 när man vill köpa för 19,000.

Köpt 50 Vanguard FTSE 250 UCITS ETF (VMID)

4 kommentarer:

 1. Tjenare Krösus!
  Jag har faktiskt också beklagat mig över Kronan. Dock inte för att det blir dyrare att köpa i min utländska portfölj utan snarare för att vi ska bege oss på resa till USA i sommar och då blir det dyrt. Blir ingen snålresa direkt :) Gillar dina köp, speciellt i Skanska som jag själv har en känsla vara rätt köpvärd just nu.
  Kronan till miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj. Hoppas det blir en bra resa. Kanske läge att växla in till lite dollar i kontanter om kronan skulle fortsätta att försvagas?

   Radera
 2. handlas inte vanguards "eu godkänd" fonder i euro ?

  Tack för en trevlig blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de handlas i tyskland med, skulle köpt den där istället,,

   Radera