söndag 25 mars 2018

Veckohandlat

Är i ett skede nu där jag känner mig rätt fullinvesterad i en hel del bolag, tex svensk bank, Axfood,  mm. Blir till att försöka hitta något köpvärt utomlands tror jag samt kanske lite mer investmentbolag. De stora utdelningarna kan jag handla för förstnästa vecka så jag har aktiverat lite kassa.

Utländska bolag kommer jag försöka köpa via Nordea. Sent förra året gjorde jag ett experiment och köpet Pfizer precis innan utdelning för att se om källskatten verkligen skulle komma tillbaka så snabbt som det ryktats om, sex veckor, och det gjorde den även om det är svårt att upptäcka det i Nordeas dysfunktionella plattform. Jag har skapat en ny flik i mitt ark där jag kommer hålla koll på källskatt som betalats tillbaka. Framgent kommer det rulla in från Avanza och Nordnet också även om det blir väldigt små summor.

Även nu ökat lite i Pfizer. Får se upp så att vikten inte blir för stor. Så lockande att kunna handla den till lågt courtage på svenska börsen.

Köpt 10 Pfizer

Köpt lite fler Kungsleden istället för att öka i Castellum. Bättre spridning på utdelningarna nu när de skall betala ut kvartalsvis och högre rabatt mot substans, förmodligen med rätta.

Köpt 50 Kungsleden

Småposterna i två investmentbolag utökas.

Köpt 15 Svolder B
Köpt 6 Latour B

Ett lite större köp i två omgångar i Investor.

Köpt 25 Investor A

Handelsbanken gick ned så absurt mycket så jag kunde inte låta bli att ändå öka lite. Frågan är om det som en del sagt kommer bli en belastning med alla kontoren i en mer digital bankvärld.

Köpt 50 Handelsbanken A

Ökar upp till 100 aktier i Thule som faktiskt var det av mina bolag som höjde den ordinarie utdelningen mest i år vilket bör belönas med ett köp.

Köpt 10 Thule

Snyggar till innehavet i Husqvarna till 550 stycken.

Köpt 15 Husqvarna B

Ordföranden i B&B har köpt på sig en jättestek. 17 millar. Jag ryggar.

Köpt 25 Bergman & Beving B

Liten slatt i Lagercrantz som haft en relativ svag period. Lite mer industri man kan ju inte bara äga bank och fastigheter.

Köpt 25 Lagercrantz

Sist en större post i europeiska utdelare. Ville ju helst inte handla mer i euro men Nordeautdelningen är ju i euro indirekt så det blir ett nollsummespel även om euron känns dyr.

Köpt 150 iShares MSCI Europe Quality Dividend ETF (QDVX)

Tror jag fått med allt, inga garantier.


8 kommentarer:

 1. Tjena Krösus!

  Fina inköp som vanligt. Jag har varit sugen på att öppna ett Nordea-konto, lite för att testa och sen för att det är surt att vänta 2-3 år på att få tillbaka källskatten från Avanza. Har du någon strategi för att fasa över dina utländska aktier till Nordeas plattform? Kommer du aktivt sälja aktier eller är det endast nyköp? Jag tyckte det var svårt att se vilket utbud av t.ex. etf-er som Nordea har, antar du handlar alla dina etf-er där? AVanza har ju strypt nästan all handel med etf-er verkar det som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej att sälja av och flytta vill jag inte göra jag kör nyköp bara. Nordea har en del ETFs men de är lite svåra att hitta. Jag får känslan att Nordnet har fler jag köper en del där, Avanza har ju i princip inga kvar alls.

   Radera
 2. Hur orkar du hålla reda på alla dessa? jag tror jag har 13 aktier varav typ 4 är investmentbolag... okej inte jättespännande, men du har typ allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller ju ingen koll på allt jag köper ändå det borde väl vara uppenbart vid det här laget? :)

   Radera
 3. Svar
  1. En småbolagsfond i princip som man kan köpa till en liten rabatt. En del fina innehav som jag inte vågar mig in i enskilt men kan köpa via Svolder. Utdelning i en ovanlig månad för svenska bolag. En ledning jag har förtroende för. Fin historisk avkastning.

   Radera
 4. Japp rätt om Svolder. Kursen är nertryckt så känns bra att köpa där nu.

  Vad gäller köpstoppet av amerikanska etf;er. Som kom högst olägligt då jag tänkte köpa in mig i branschen.
  Apropå Ishares som du köpt i. Går det köpa alla Ishares etf:er som ges ut i euro fortfarande?
  Är det kanske för att dem har säte på Irland det går att köpa dem.
  Och hur är det med kanadensiska etf:er ?

  Mvh Roadstar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Nordnet och Nordea har bäst täckning nu av ETFer då Avanza varken har London eller Frankfurthandel. Du får kika där om du hittar något lämpligt. Griphook i blogglistan har gjort en bra lista.

   /KS

   Radera