lördag 10 mars 2018

Aktierna du skall köpa pga kylan

Som vanligt har det köpts en del och inte sålts något.

Initierat en minimal post i Latour som nu handlas rätt nära substans mot att tidigare ofta handlats till hög premie. Via Latour får man ett antal kvalitetsbörsbolag samt en del spännande onoterade innehav som tex Nord-Lock.

Skönt med ett bolag till. Känner att jag är lite dåligt diversifierad.

Köpt 9 Latour B

Husqvarna var ner nästan 5% på nån pajasanalys som gick ut på att det är kallt och att de kommer få ett trögt kvartal. Jaha, då tar de väl igen det i kvartalet efter då som en representant för bolaget snabbt var ute och påpekade.

Köpt 10 Husqvarna B

När det har varit kallt i Stockholm tre dagar i sträck så brukar man kunna se sådana här rubriker i DI, finanspressens motsvarighet till Aftonbladet:

Aktierna du skall köpa på grund av kylan: Sparekonomernas bästa tips

Här är facit:

Aktierna du skall köpa: Inga
Aktierna du skall sälja: Inga

En del småköp från inkomna utelningar och lite ströpengar på olika konton.

Köpt 80 Klövern B
Köpt 150 Drillcon
Köpt 10 Svolder B

Sen har jag gjort tre lite större köp. Dels har jag ökat i Kanada då kanadadollarn känns mer attraktiv nu i ett historiskt perspektiv jämfört med tex euron och så har jag ökat i SKF. SKF lade jag in en delsäljorder på runt 190 kr efter rapporten men den gick aldrig igenom. Nu har kursen kollapsat och aktien framstår igen som relativt billig jämfört med mycket annat så istället för att minska blev det att öka.

Köpt 15 BCE Inc
Köpt 10 Bank of Montreal
Köpt 25 SKF B

10 kommentarer:

 1. Tack för för många bra tips om bolag. I dag upptäckte jag BCE Inc, kände inte till det innan.
  / K

  SvaraRadera
 2. Kul att ta del av hur du resonerar (kring t ex Kandadollarn) och för att du tipsar om att Latour nu handlas nära substans. Ska kika på Latour själv nu :-). Ha en fin helg! Hälsar Lars D

  SvaraRadera
 3. "Lite dåligt diversifierad". Det kalar jag vara ödmjuk. Håller med dig helt som vanligt i allt.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset om BCE. Bank of MOntreal har jag kikat på fler gånger innan men tycker den fortfarande är lite dyr, hoppas på nedgång under 2018, då slår jag till. Dess utdelningshistorik är svårslagen.

  SvaraRadera
 5. Portföljer med låg diversifiering är plågsamma att betrakta då det framkallar en instinktiv oro för andra människors placeringar. SWAN-projicering kanske. Men oavsett mekanism så är jag djupt tacksam att du breddat portföljen något. Nu kan jag andas normalt igen!

  MVH /GI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att jag kan stilla eventuell oro.

   Radera
 6. Apropå analyser i finanspressen. De är verkligen döden. Varje gång jag är nära att gå på nåt smart tips så tänker jag på när Veckans affärer(?) tipsade om de tio biotechföretag i Sverige man borde investera i. ett drygr år senare fanns ett av dem kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lustigt med en del analyser från proffs. Var det inte The Economist som spådde oljan i 10 dollar och sen gick den över 100? Vet att en del ser just The Economist som en bra contrarianindikator. Lite som Peter Malmqvist.

   Radera