lördag 3 mars 2018

Ökat i nedgången

3 lite större köp. Ökar i JNJ som snart lär höja utdelningen till 0.88-0.9 någonstans och nu ser det bättre ut än då den nästan var uppe i 150 dollar. Har en del räntekänsliga papper med lägre kvalitet i portföljen och det här köpet är ett sätt att höja kvaliteten i portföljen. I en perid med stigande räntor är det tryggt med ett defensivt bolag som har AAA-rating. Högre kreditkvalitet än många stora utvecklade länder.

Köpt 10 Johnson & Johnson

Ökat i Kopparbergs. Hoppas att bolaget kan växa utanför U.K. och på några års sikt minska beroendet av valutan. Att de bibehöll utdelningen är ett gott tecken på att de tror på framtiden. Pundet har dessutom stärkts mot kronan en tid. Frågan är om man betalar för mycket här den är fortfarande inte billig.

Köpt 30 Kopparbergs

Ett nytt bolag, British Telecom lockar med hög källskattfri utdelning och låg värdering.

Köpt 50 BT Group Plc

Kökstillveraren Nobia föll en del på vad jag antog var mer Brexitoro och pundförsvagning. Ökar lite i hopp om att den skall uppvärderas inför den kommande extrautdelningen och att det här var ett bra läge att köpa.

Köpt 50 Nobia

Sen mindre köp i en räcka bolag av olika anledningar. Framför allt handlar det om att sprida utdelningarna och öka i sektorer och bolag där jag har låg vikt. KONE är en ren återinvestering av utdelningen. Inte supersugen på köp i euro på de här nivåerna.

Köpt 10 Statoil
Köpt 5 KONE
Köpt 10 Volvo B
Köpt 25 Dustin Group
Köpt 25 Inwido
Köpt 5 Indutrade
Köpt 140 Klövern B
Köpt 50 Acando B
Köpt 15 Bergman & Beving B
Köpt 10 Thule Group
Köpt 20 Investor A


14 kommentarer:

 1. Älskar Bergman & Beving!!! Mkt bra köp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte många som gillar den vad det verkar. Har gått väldigt svagt.

   Radera
  2. Utan skäl = köpläge! Mkt bra köpläge.

   Radera
 2. Håller med dig om dilemmat att både J&J och Kopparbergs är rätt dyra men ändå trevliga bolag att äga. Själv tror jag på en mer modest utdelningshöjning till 0,86-0,88 för J&J. Frestande att öka i Kopparbergs men har redan en stor position på de här nivåerna och tror de kan sjunka mer om kronan skulle försvagas och räntan stiger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror Kopparbergs kommer bli bra på lång sikt fast tror inte att merparten som äger den är så långsiktiga.

   Radera
 3. Johnson & Johnson är bra värderad just nu. Ett bolag som bör gynnas av de kraftiga skattesänkningarna i USA. Gissar på att kvartalsutdelningen landar på $0,88.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag såg att du hade köpt faktiskt och det var det som påminde mig att det var dags att ta en titt igen efter nedgången i USA. Kan man köpa JNJ till runt 3% direktavkastning så tror jag det är ett bra köp på sikt.

   Radera
 4. Extrem fin bredd. Många fina bolag. Troligen en av få som har BT Plc här i Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tipset har jag snott från Alexander Eliasson @alexeliasson

   Radera
 5. Skulle gärna ökat i JNJ om jag haft likvider nu.

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 6. Jag tror att JNJ är ett mycket bra köp! Har sett skribenter som är oroliga för generika och stämningar (babypuder och opioider) men det är inga nya fenomen och JNJ har uppenbarligen klarat av att öka vinster och utdelningar i många herrans år trots att denna typ av problem dyker upp då och då.

  Roligt att jag i dagarna faktiskt tittat på att öka i JNJ av samma skäl som du; att höja kvaliteten på portföljen efter att REITs fått motgångar. Jag tittade även på PepsiCo (inspirerad av Dividend Diplomats) och valde efter lite velande PEP framför JNJ, men upplever dem som ganska likartade i kursstabilitet och pålitlig utdelning.

  Festligt att du ökar i Kopparbergs. Kanske blir det framgångsrikt. Själv så sålde jag i panik efter att ha provat min första burk sötsliskig starkcider i somras. Kanske ett dumdristigt sätt att investera på men på rent estetisk grund klarade jag inte av att behålla Kopparbergs. Blev oerhört förvånad att britterna gillar dessa drycker. Har kanske orimligt höga förväntningar på brittisk smak och stil. Min estetiska hang-up är dock inget jag pådyvlar andra, så jag hoppas att det går bra för investeringar i Kopparbergs trots att jag inte klarar av att deltaga.

  Och tack för tipset om BT Group Plc. Jag blir extra glad varje gång jag får en utdelning utan källskatt!

  MVH /GI

  SvaraRadera
  Svar
  1. JNJ kan säkert skaka av sig lite stämningar utan allt för mycket problem. PEP har jag inte kikat så mycket på. Alla konsumentaktierna har gått rätt knackigt och det är inte förvånande då de haft höga P/E, dålig tillväxt och låg utdelning. När räntan går upp framstår de som dåliga alternativ.

   Jag dricker inte heller Kopparbergs produkter förutom cidern man kan köpa på ICA. Nöjer mig med att andra gör det.

   Tänker nog titta på fler brittiska bolag framöver då jag får mina utdelningar från de svenska bankerna. Lite HSBC eller Prudential PLC kanske tex.

   Radera
 7. Passade också på att köpa några fler Nobia i veckan när de var nere på 69 kr.

  SvaraRadera