tisdag 14 november 2017

GE, Nordea Investor

Nu har man varit lat och inte skrivit på ett tag. Dags för en liten lägesrapport.

General Electric sänker utdelningen med 50% och där sitter man förstås med en liten post. Låg kanske i farans riktning. Jag köpte på mig en del industribolag som jag hoppades på en vändning i. ABB, Emerson, Volvo, Atlas Copco mm och så GE då. De andra har ju gått utomordentligt och kompenserar mer än väl snedsteget i GE. Jag behåller aktierna. Ser ingen anledning att dumpa dom på de här nivåerna. Inget större innehav. Framför allt inte efter de senaste två dagarna.

Har även petat in lite pengar på Nordea Investor och börjat handla där. Lågt courtage och ett rykte om snabb återbetalning av källskatt lockar. Källskatten får vi se hur det blir med den har jag inga större förhoppningar om men om det stämmer kommer det att förändra var jag handlar vissa aktier framöver. Deras sajt är skit men det finns inget som förhindrar att man använder en annan sajt och sen bara loggar in och handlar på Nordea Investor. Dom skickar pappersavräkningsnotor och jag var tvungen att sitta i 15 minuters telefonkö för att kunna aktivera värdepappershandel. Dom är helt klart en modern bank.

Betar av affärerna i kronologisk ordning:

Lyssnade på Erik Selin i EFN Börslunch som rekade Hemfosa och jag blev påmind att jag inte återinvesterat utdelningen där. Det här var innan rapporten och informationen om en eventuell uppdelning som fick kursen att stiga.

Köpt 50 Hemfosa Fastigheter

Återinvesterar i mina hårt prövade NCC.

Köpt 25 NCC B

Ökat i G4S och Tryg.

Köpt 400 G4S
Köpt 50 Tryg

Testar Nordea med källskatten genom att köpa lite mer Pfizer precis innan utdelningen.

Köpt 13 Pfizer

Fortsätter att öka i Dustin.

Köpt 100 Dustin Group

Samma i SkiStar.

Köpt 25 SkiStar B

QDVX kommer dela ut i juni/december med vad jag antar en större utdelning i juni i linje med europeiska bolag som brukar dela ut i maj och en ströutdelning för eftersläpare i december. Passar mig väldigt bra.

Köpt 175 iShares MSCI Europe Quality Dividend UCITS ETF (QDVX)

6 kommentarer:

 1. Intressant med Nordea Investor, har dock inte tid att hålla på och krångla med en ny mäklare. Hade varit skönt att få källskatten snabbare.

  Har du följt Sabra Healthcare REIT någonting? Har gått ner och ner och verkar ha svårt att finna botten. Dina kriterier för sälj?

  Har även jag börjat titta på lite ETF-er som ett komplement till rena aktier, mest för riskspridning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu Sabra är en trist historia. Känns väl som att den inte kan falla så mycket till. Om de sänker utdelningen så funderar jag på sälj men generellt så säljer jag inte något bara för att det har gått ner. ETFs är bra som du säger. Många har väldigt låga avgifter.

   Radera
 2. Det var onekligen tråkigt med sänkt utdelning i GE men samtidigt väntat. Jag tror på industribolag på längre sikt och kommer öka under 2018. Trevlig blogg för övrigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en utelunch i kvartalet jag blev av med rent utdelningsmässigt. Jag tror på industribolag inriktade mot automation, miljöteknik och infrastruktur. Kul att du uppskattar bloggen.

   Radera
 3. Jag kan handla aktier via Nordeas vanliga Internetbank också (samma konton). Om du också kan det eller om det är för att jag är kund hos Nordea vet jag inte, men den sajten är tydligare och renare, dock mindre "cool".

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK, jag är inte internetbankskund. Vägrar betala en månadsavgift till en bank. De skall betala mig via ränta för att jag är kund jag skall inte behöva göda dom.

   Radera