lördag 18 november 2017

Delmål för oktober nått

Då kan jag bocka av ytterligare ett delmål.

Genom följande köp:

Köpt 25 Husqvarna B
Köpt 75 iShares EM Dividend UCITS ETF

Är utdelningarna för oktober nu över 20,000.

Framöver gäller det balansera innehaven lite så att jag har en någorlunda jämn bas. Det är framför allt december och augusti som sticker ut i negativ bemärkelse men jag vill inte köpa på mig för mycket i enskilda bolag under kort tid. Med det sagt har jag ändå ökat lite i två decemberutdelare:

Köpt 125 Dustin Group
Köpt 10 SkiStar

En stor del av de här köpen finansierades med utdelning från H&M som jag alltså valde att inte återinvestera i. För mycket osäkerhet där och ingen verkar tro på aktien eller på bolagets framtid.

9 kommentarer:

 1. Tycker det är intressant hur du resonerar kring att fördela utdelningen på året. Visst är det det som kallas Dividend Carpet Bombing?

  Jag tar med det här inlägget i min veckorapport :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Jag söker ett jämnt flöde över året. Som en månadslön ungefär. En fånig strategi.

   Radera
  2. Grattis till delmålet. Håller med det är väldigt fånigt att köpa för att få jämna inköp, fattas bara att Snålgrisen håller på med det också :) Dock känns det på sätt och vis roligare att få lite julklappar på andra månader än april och maj då de tunga stålarna trillar in.

   Kul att se att du tror på Dustin, känns svajigt med retail på pc-marknaden. Satsar hellre på Atea och liknande som levererar tjänster också. Dock verkar deras bokslut helt okej, man kanske skulle satsa en slatt, för december är vår i särklass sämsta utdelningsmånad.

   Låter klokt att inte köpa mer i HM. Hade lagt ett larm på Avanza som löste ut under veckan när de ramlade under 200 kr. Köpte inget för det... vill se vad som händer med nästa års utdelningar först.

   Radera
  3. Hehe. Det har sina fördelar också att ha ett jämnt flöde. Det innebär att man alltid har ett flöde att investera för när en aktie/börs/valuta dippar. Har man allt i maj så har man inte den möjligheten.

   Dustin växer genom uppköp och de håller på att växa inom tjänster. Sen säljer de mest mot företag så retail är det inte direkt frågan om. Du får kika på bolaget och se om det kan vara något för dig.

   Har redan tillräckligt stor vikt i H&M som det är. Finns inget som säger att bara för att man är back i ett bolag behöver tjäna in det i samma bolag.

   Radera
 2. Rullar på i fin takt för Krösus!
  Vilken ticker har iShares EM Dividend UCITS ETF?

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Bryr mig ej direkt men visst är det roligare om det ramlar in regelbundet.

  Synd att inte alla kan kör udelning 25e/månad ;)
  Snacka om enkelt o se påverkan av DA.

  Förvånad att du saknar målet på den lättaste månaden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättaste månaden? Du menar maj? Uppfyller jag den för tidigt kommer jag skjuta över målet när jag köper mer kvartalsutdelare sen. Den var uppfylld innan Ratos löste in sina preffar om jag minns rätt.

   Radera
  2. Jo maj jag syftade på, känns som de flest som för delade ut mars/april för 10 år sedan flyttat till maj

   Radera