torsdag 6 juli 2017

Storshoppat

Dollarn har kommit ner ordentligt och jag behöver öka i de amerikanska innehaven för att inte utdelningarna i kronor räknat skall minska.

Om nedgången i både index och dollarn fortsätter så får jag öka mer framgent.

Ökat i en del existerande innehav, framför allt fonder. Undviker fastigheter då vikten återigen krupit uppåt.Tre nya innehav, den Australiensiska banken Westpac och en fjuttpost i Svedbergs då två ordrar bara blev delvis fyllda samt Schwabs emerging marketsfond SCHE. Den yieldar rätt dåligt, runt 2% och delar ut en gång per år men har låg avgift.

Köpt 25 Westpac Banking Corp

Även köpt in mig i Intrum Justitia igen som jag sålde av kort efter sammanslagningen med Lindorff. Gillar inte den höga skuldsättningen men nu när de tvingas sälja av en del enheter antar jag att de använder pengarna till att minska skulden.

7 kommentarer:

 1. Jag köpte Intrum för ett tag sen, lite osäker på om jag skall behålla eller sälja men tror egentligen också att den kan stiga framöver.
  Tål att övervägas en gång till!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Historiskt har det ju varit ett bra bolag. Jag köpte mest för att de nu delar ut i juli :)

   Radera
 2. Funderar också på att öka lite nu när dollarkursen skjunker men tycker att många innehav är lite dyra just nu sett till aktiekurs. Blev lite mer Realty Income som ändå handlas till hyggliga nivåer mellan YOC 4,6-4,7 efter senaste utdelningshöjningen.

  Unilever har jag haft på bevakning ett tag, kanske läge att kolla närmare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidigare då dollarn doppat har jag ångrat att jag inte tagit tillfället i akt. Unilever nu kan man väl inte direkt få till nåt kanonpris. Den var billigare innan Buffett lade sitt skambud. Men en stabil utdelare. Utdelningstrygghet är inte att förakta i en portfölj. Jag ökade mest för att försvara utdelningsvikten. O brukar enligt en tumregel handlas till cirka 2*US10Y så den är inte billigare nu än normalt men bra mycket billigare än förra sommaren då den var ordentligt övervärderad. Lazard tycker jag känns fortsatt billig.

   Radera
 3. Tjena krösus.

  Ang. Dollarn, jag tänkte köpa lite kanadensiskt. Kursen på den pratas det inte mycket om.
  Vad har du för gräns där billigt kontra dyrt?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj. Jag är av uppfattningen att kronan över tid kommer försvagas mot alla stora valutor vilket har varit den långsiktiga trenden efter att kronan börjat flyta och de fasta växelkurserna övergavs. Dollarn är dessutom en tillflyktsort vid olika sorters kriser. CAD är lite annorlunda och mer kopplad till råvarupriser. Jag har inga exakta nivåer där jag tycker den är billig eller dyr men den handlas i alla fall lägre nu än den gjort tidigare.

   Radera
  2. Fint bara att shoppa på då.

   Radera