måndag 26 september 2016

Lite att jobba på

Först, missade ett köp som gick igenom sent i fredags:

Köpt 50 Avega Group

Funderat en del på utländska innehav som delar ut den sista i varje kvartal. Jag får inte in pengarna i samma månad för det dröjer alltid en dag eller två innan pengarna kommit in på kontot så det blir missvisande som jag redovisar det nu.

Det finns flera skäl till att jag försöker fördela utdelningarna över alla månader, både under ackumuleringsfasen och efter att jag slutat jobba. 

Bland annat vill jag försäkra mig om att mina återinvesteringar inte sker vid ett enda tillfälle uner året. Den som bara har bolag som delar ut i maj löper en risk att börsen toppar då, går ner och sedan återhämtar sig igen. Börsen rör sig sällan rent linjärt. Genom att ha utdelningar alla månader vet jag att jag kan utnyttja svackor under året utan att behöva spara utdelningar på ett konto som yieldar noll. 

Genom att inte slaviskt återinvestera i samma bolag som delar ut kan jag också utnyttja valutafluktuationer och ränteläge genom att tex köpa svenskt för amerikanska utdelningar då dollarn är dyr och vice versa samt använda utdelningar från preffar till stamaktier, då jag som nu känner att det inte finns så mycket uppsida i preffar.

Sedan finns det ytterligare ett skäl och det är helt enkelt att se utdelningarna som en pension efter att jag slutat jobba där tex hyra och räkningar skall kunna betalas varje månad. För de bolag som delar ut den sista så kan jag ju inte återinvestera i samma månad eller betala räkningar så jag flyttar fram dom ett snäpp.

Berörda bolag är CCP, Ventas och Macquarie Global Infrastructure Total Return Fund.

Det här fukkar upp mina mål lite. En del av delmålen jag satt innan var rätt lätta att uppnå och jag klarade flera för några veckor sedan.

Sätter tuffare, mer långsiktiga mål nu så att det skall vara en riktig milstolpe att uppnå dom och inte en axelryckning.

Sätter mål om 50,000 i april och 20,000 de andra månaderna. För mars och maj är slutmålet på 50,000 redan nått. Nu har jag lite att jobba på om man säger så.

Dagens köp:

Köpt 25 Peab B
Köpt 25 Stora Enso R
Köpt 5 Novo Nordisk B

Ansökt om 200 aktier i Internationella Engelska Skolan med målet att sälja av dom direkt om jag får tilldelning.
    

3 kommentarer:

 1. Du har verkligen bra mål! Samma som jag siktar på med 20-25 i utdelnings minst varje månad men stortoppa med större summor i mars, april och maj. Du ligger dock långt före i sparandet. Grymt jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har minsann ingen liten portfölj du heller. Många gemensamma innehav.

   Radera
  2. Din portfölj är en mycket bra inspirationskälla skall du veta. :)

   Tack!

   Radera