torsdag 29 september 2016

Superkort inlägg

Fick 60 Engelska Skolan tilldelat som jag sålde direkt för 70 kronor.

Sålt 60 Internationella Engelska Skolan

Köpte lite fler Stora Enso som gick ned idag.

Köpt 25 Stora Enso R


5 kommentarer:

 1. Jag verkar vara den enda ekonomibloggaren som tycker att Engelska Skolan var billig under 70 kr och köpte fler istället. Känns lite som att hamna i mötande fil på motorvägen och intala sig att jag har rätt och alla andra fel :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte haft tid att kolla närmare på bolaget. Det kan säkert vara ett bra bolag. Problemet för mig är den politiska risken. Politiker klarar inte av att organisera varken skola eller omsorg fast det inser de inte. Risken som jag ser det är att ju bättre ett sådant här bolag går desto större blir den politiska risken.

   Radera
  2. Jag tycker att den politiska risken är ganska begränsad ändå, även om jag håller med om att den paradoxalt nog ökar ju bättre det går. Med nuvarande mandatfördelning i riksdagen är 55 procent tydliga motståndare till att straffa ut privata skolor, i opinionsmätningarna uppemot 65 procent. Och väljer man att anpassa politiken efter någon slags verklighet inser man att det knappast finns utrymme för att plocka bort de privata aktörerna.

   Radera
  3. Nu föresätter du att politiker fattar logiska beslut. Jag har lågt förtroende för våra politiker och för dom som röstar fram dom. Klart är att Sverige skulle behöva fler Engelska Skolan, inte färre.

   Radera
  4. Jag tror att mitt förtroende för dem är minst lika lågt. Men är det något politiker inte vill så är det att tappa ansiktet, och detta gör dem ganska lättlästa. De enda riksdagspartier som inom överskådlig framtid aktivt kan bekämpa vinster i välfärden utan att framstå som vindflöjlar är V, MP och S. Två av dem är på tillbakagång och beträffande MP är jag inte så säker på att de ens lyckas klamra sig kvar 2018. Jag tror att det måste till en kraftig skandal för att ändra skolfrågan på ett tag.

   Radera