torsdag 11 augusti 2016

Skall det vara så här enkelt?

Kolla in den här portföljen:


27.5% avkastning. Hur lång tid har det tagit att få den? Två år? Tre? Svaret är tre månader.

Skall det vara så enkelt?

Mina senaste affärer:

Måndags:

Köpt 5 Novo Nordisk

Idag:

Köpt 5 Novo Nordisk

Fått 5,750 i utdelning från Akelius och SAS pref. Dollarn har kommit ner lite och köpte ett amerikanskt bolag som har haft det lite jobbigt på sistone för dom pengarna, Flowers Foods som tillverkar bröd. Allt går emot dom på sistone, undersökta av myndigheterna för lönerelaterade , kass rapport, hotade av stämningar.

Köpt 50 Flowers Foods (FLO)

Förbättrar mina svaga månader lite.

December, 5,924 kr i utdelningar. Räcker inte ens till hyran för en sliten 1:a i Akalla? Måste förbättra decemberutdelningarna.


3 kommentarer:

 1. Har haft FLO på min bevakningslista i ett par månader, men har under de senaste köpen valt bort den till förmån för andra bolag med högre utdelning. I och med den här senaste dippen börjar det dock luta åt att jag slår till när lönen behagar dyka upp. Får bara hoppas att kursen inte återhämtar sig nämnvärt de närmaste veckorna.

  Vad gäller den där utdelningen så skulle den täcka hyran, räntan samt amorteringen (som förvisso skulle kunna vara högre) för en 2:a i Uppsala och fortfarande lämna ca en tusenlapp i växel :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bevakat FLO ett tag och efter den här sättningen kunde jag inte låta bli att köpa. Finns förstås inga garantier att det blir bra men bolaget har fin historik och handlas nu på mycket låga multiplar jämfört med andra i samma bransch. De har dock låg tillväxt.

   Uppsala? Nej det går inte, där har jag gjort bort mig i yngre dar.

   Radera
 2. Synd att det inte var din stora portfölj. Eller kanske bra? Du verkar köpa en del så det ska väl helst inte kosta för mycket.

  SvaraRadera