måndag 4 januari 2016

Årets första köp

Det var värst vad folk vaknat på säljsidan det nya året. OMX ner 3%. Passade på att göra några små köp.

25 Ericsson A

10 H&M

Ericsson är ett intressant bolag på sikt tror jag. Vårt informationsbehov tycks bara öka och med en ökad serviceinriktning är bolaget förhoppningsvis inte så konjunkturkänsligt som tidigare. I nuläget handlas den till en intressant direktavkastning jag hoppas bolaget klarar att behålla.

4 kommentarer:

 1. Hej Krösus!
  När börsen vaknar det nya året med detta humöret är det bara att tacka och ta emot. Kommer mest troligt också att plocka in lite fler HM under dagen, känns bra att snitta ned sig lite och allt under 300kr borde vara riktigt bra på lång sikt.

  /Utdelnignsstugan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej stugan och välkommen till min nystartade blogg. Jag är ganska ny ägare av HM och har köpt in mig i omgångar på 310/300/290. Fortsätter den trenden ser det inte så ljust ut men jag köper för att behålla. Fint bolag som man är priviligerad att kunna köpa över börsen till skillnad från andra svenska framgångssagor som IKEA och Tetra Pak.

   Radera
  2. Skall bli kul att följa dig och din resa. Min blogg är också nystartad och jag har sysslat med utdelningsinvestering i ungefär 12 månader nu. Vad gäller HM så försöker jag plocka upp några aktier varje månad för att få en jämn snittkurs över tid och köpa lite extra på större dippar som idag. Jag köper också på mycket lång sikt så vi får se hur det mynnar ut i framtiden.

   Radera
 2. Kul. Jag har lagt till dig i de bloggar jag följer så kan vi resa ihop lite. Vi har en del gemensamma innehav.

  SvaraRadera