lördag 18 augusti 2018

Sålt av lite high yield

Lite små affärer från utdelningar som återinvesteras i mest andra innehav. Sålde av de MTG jag fick från Kinnevik. Meningslöst med ett så litet innehav och jag vill inte öka det till ett större. Som mestadels utdelningsinvesterare frågar jag mig också vad Kinnevik kommer att kunna dela ut framöver och om det inte ur ett rent utdelningsperspektiv är bättre att äga Tele2 och Millicom direkt istället.

Köpt 13 Latour B
Köpt 15 Epiroc B
Köpt 7 Indutrade
Köpt 5 Oriflame Holding
Köpt 39 Acando B
Sålt 5 Modern Times Group B

Växlat lite i preffarna där jag tycker det är bättre yield i Sagax än i Hemfosa utan att det skulle vara ett markant mer riskfyllt innehav.

Sålt 250 Hemfosa Fastigheter Pref
Köpt 500 Sagax D

Har sålt av lite high yield för att höja kvaliteten i portföljen. Min erfarenhet av att köpa high yield är:

1. Glad i hågen och lockad av hög yield så köper man något man inte förstår och framför allt inte förstår risken i.
2. Utdelningarna tickar in och allt är frid och fröjd men kursen tickar mest nedåt.
3. Kursen tickar vidare nedåt och man köper dippen.
4. Något elände inträffar och kursen rasar. Man vågar inte köpa mer men vill heller inte sälja med förlust.
5. Efter ett tags miserabel utveckling har kursen äntligen tickat upp så att man med utdelningar inräknat gått plus minus noll och man säljer av till någon som börjar om på punkt ett.

Sålt 100 Boston Pizza Royalties Income Fund
Sålt 100 Omega Health Care Investors

Halverar i OHI och säljer ut Boston helt.




Lite större i köp i mestadels kanadensisk bank och försäkring.

Köpt 25 Lazard
Köpt 50 Bank of Nova Scotia
Köpt 50 Svolder B
Köpt 65 Sun Life Financial
Köpt 40 Canadian Imperial Bank of Commerce

20 kommentarer:

  1. Hur ofta ser du över preffarna?
    Hur mycket ska det skilja för att du ska tycka det vara värt en växling?
    Mvh PB?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kollar dom titt som tätt. Har ingen fast regel men jag äger både Hemfosa stam och pref så där kan det vara mer på sin plats att sprida riskerna lite. Nu yieldar Hemfosa Pref 5.28 och Sagax D 5.87 och då tycker jag Sagax känns mer attraktiv om man är villig att ta lite mer risk.

      Radera
    2. Tror det är smart av dig. Gäller bara att ha koll och tänka på courtage också.

      Äger inga preffar idag men är lite sugen för kassaflödet.

      Radera
  2. Hej Krösus!
    Jag har oxå funderat lite på kanadensiska banker men är det inte lite att gå över ån efter vatten? Våra svenska banker verkar rätt stabila, högre DA dessutom.
    Hur resonerar du där?
    Med vänlig hälsning,
    /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de svenska bankerna har högre direktavkastning men de växer knappt. De kanadensiska har lite olika profil men de flesta är stora även utanför Kanada och växer i USA och i latinamerika tex. Under 90-tals krisen och under finanskrisen fick de svenska bankerna stora problem och sänkte eller drog in utdelningen och tvingades till nyemissioner. De kanadensiska bankerna klarade sig bättre. De har imponerande historik. Om vi tar Bank of Nova Scotia som exempel så har de delat ut pengar varje år sedan 1833. Jag tror att i och med att de kanadensiska bankerna växer så kommer de på längre sikt ge bättre totalavkastning än de svenska även om de nu har en högre ingångsdirektavkastning.

      Radera
  3. Hr Sork, delar din uppfattning om kanadensiska banker. Har du kikat på Laurentian bank of C? Lite mindre än big 5 men hög yield, lågt p/e, god historik. Bara ett tips ifall du söker alternativ att lägga pizzapengarna på. Hälsningar, T

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte kikat så mycket på den eller western bank, växer de utomlands? Är inte de mer regionalt känsliga?

      Radera
    2. Western är väldigt lokal med medioker utdelning (2,6%) och ganska nystartad 1988 medan Laurentian hållt på sen 1846. Det som tilltalar mig är, förutom nivån på utdelningen, 5,3%, utdelningshistoriken med +20 år av kontinuerliga ökningar. Svårslaget. Möjligtvis är Laurentian lite Handelsbanken-tråkig. BNS gillar jag också, de äger ju Tangerine, (gamla ING Direct) som blivit en hit. Har själv vaknat lite sent vad gäller kanadensiska banker så det får jag råda bot på.

      Radera
    3. Jag får kika på Laurentian. National Bank of Canada äger jag inte heller men man kan ju inte äga allt :)

      Radera
  4. Hehehe underbar 5-punkts reflektion kring high yield. :) Påminner om hur det är att äta en pizza ute. Glad i hågen beställer man in den största, fetaste pizzan men efter några punkters processande så...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns ett antal misstag man gör om och om igen. Som att köpa frysta hamburgare. Man blir lika besviken varje gång.

      Radera
  5. Hej Krösus!
    Jag känner igen mig så väl i dina 5 punkter angående high yield köp, kanske dags att ta sig en funderare över hur man ska ändra sitt beteende :)
    Har du förresten tittat på Canadian Banc Corp (TSE:BK)? tänkte på den då du handlar en del kanadensiska banker.
    /Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. BK verkar vara nån high yield fond. Läste du inte mina 5 punkter? :)

      Radera
    2. Tyck vad ni vill men kul upplägg är det i alla fall på TSX:BK. Innehavet är de 6 största bankerna i Kanada ”omgjort”till månadsutdelning och en likvideringsdatum då allt återbetalas 1 dec 2018. Troligen belåning för att få lite leverage på yielden. Se: https://www.quadravest.com/bk-fund-features.

      Radera
    3. Borde man kunna replikera själv med belåning om man har lust?

      Radera
    4. Kan man säkert om man orkar. Tyckte bara månadsutdelningen är kul i förhållande till andra fonder och lite klurigare att göra själv kostnadseffektivt. Sen kanske 6 kanadensiska banker inte är sämre än alla preffar och märkliga REITs folk köper på sig. Men visst, jag håller mig till mina hittills 2 kanadensiska banker och sen fär utdelningen komma när de behagar. Bara de höjer hela tiden.......

      Radera
    5. Kul att känna till i alla fall. RBC höjde igår!

      Radera
  6. Tjena Krösus Sork.

    Kom till samma insikt igår med mina Boston Pizza. Jag låter Pizzan ligga kvar i kylen ett tag till. Lägger upp din blog i min läselista

    MVH
    myntaren.blogspot.se

    SvaraRadera
  7. Känner igen mig allt för väl i din High Yield fälla som du beskriver ovanför. Precis vad som hände när jag var inne och snurrade i SAS Pref och Akelius Pref.

    Gissar dock att den tråkiga utveckligen i dina två innehav lär har fått en positiv skjuts av dollarutveckligen i alla fall och det är tur att det inte gick åt andra hållet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svag krona har varit räddningen när man köpt på sig massa skräp i staterna :)

      Radera