lördag 4 augusti 2018

FRI!

Släkt, vänner och bloggläsare undrar frekvent, Sorken, vad skall du göra med alla dina pengar?

Avslöjandets timme är äntligen här! Luften vibrerar av spänning. Internet håller andan.

När jag gnetat ihop tillräckligt skall jag säga upp mig från jobbet och flytta dit boendekostanderna är riktigt låga, kanske till Klippan, Flen, Degerfors eller Lesjöfors. Allt med fors i verkar billigt. Kramfors? Malungsfors?

Där skall jag sitta i min ensamhet, utan vänner, utan fru, för hon vägrar följa med mig på mina drömmars frihetsresa. Inget att bry sig om, bara en ytterligare nivå av frihet. Frihetssökarens väg är martyrens.

Vilken frihetskänsla att få börja dagen med en lång sovmorgon (gratis), en snabb tur ner i soprummet och se om det finns pantburkar eller nån tidning som inte är mer än nån vecka gammal. Sedan en lång skogspromenad (gratis). En tur med cykel/spark/apostlahästarna till biblioteket med medhavd termos för att läsa en gratis Dagens Industri. Sedan blir det en lätt lunch, kall kattmat direkt ur burken medans jag nogsamt studerar reklambladen för att se ifall det är Lidl eller Coop som har billigast lök och potatis. Vilken njutning! Total frihet!

Sedan skall jag byta namn på bloggen till Fria Sorken eller Sork FRI eller liknande och förpesta Twitter och internet med bilder på sol upp- och nedgångar, svamp-och bärplockningsbilder, brödbak mm där jag hela tiden poängterar hur jävla FRI jag är och att min livsstil minsann är den enda rätta. Jaså ni är på jobbet? Själv sitter man hemma och kollar på Dr Phil och är FRI. Jag skall börja med reklam på bloggen och publicera bloggpost efter bloggpost där jag ständigt påminner andra om hur FRI jag är. Inget ämne är för smalt i strävan efter att generera trafik och intäkter.

Så jävla FRI.

Vem behöver Champagne när det finns kranvatten? Vem behöver ett Amarone när det finns vatten med några droppar rödvinsvinäger? Semestrar gör jag i Google street view. Korvspad blir en god soppa och spadet från rödbetsburken en god saft. En tepåse räcker till tre koppar om man bara har lite tålamod.

Halleluja. Tror fan jag skall skriva en jävla bok om eländet också.

FRI, FRI, FRI.

21 kommentarer:

 1. Älskar't!
  Kul att få fnissa lite 😁
  /PB?

  SvaraRadera
 2. Låter gött. Ungefär så jag själv lever, hellre vatten än alkohol, får bara problem med magen med alkohol :)

  SvaraRadera
 3. Exakt detta har jag försökt få ner i skrift på ett ironiskt sett men inte lyckats. Tack för att du löste det��

  SvaraRadera
 4. Ser fram emot boken!

  SvaraRadera
 5. Hmm anar ett visst stänk av ironi i texten... brilliant skrivet, skrattade högt.

  SvaraRadera
 6. Hahaha, kultstatus på detta inlägg! /ofri

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt inlägg ;D Har en gång befunnit mig i Kramfors och det är väl inget jag kan rekommendera direkt. Men du får nog billigt boende då.

  SvaraRadera
 8. Haha ;D Ja det verkar verkligen härligt att vara FRI :-)

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
 9. Hehe! Hr Sork har en poäng. Hur fri är man om stålarna bara räcker till en 2:a i valfri fors och potatis och lök som högsta kulinariska event och ingen buffert för en ev nedgång? Hr Sork verkar tröttnat på alla burkpantande, kupongklippande, potatisätande, brödbakande, bärplockande småsparare som tycker de är fria för de drar in 8-10 lakan i månaden på utdelningar och aldrig varit med om en nedgång? Skulle tippa att det krävs 20 MSEK approx för att vara FRI på riktigt, eller vad säger du Sorken? Det är väl ungefär dit du siktar?

  SvaraRadera
 10. Roligt och träffsäkert inlägg! Alla har vi ju vår egen definition av fri, och just denna bild du så målande beskriver låter inte som någon höjdare för någon faktiskt. Ärligt talat tror jag att de allra flesta "renlevnadsmänniskor", speciellt sådana som förespråkar en mer eller mindre asketiskt leverne spelar en roll utåt sett, sen lever de på ett helt annat sätt när kameran är avstängd.
  Men du måste ju skriva en bok, det skojar du väl inte om?? Eller...

  SvaraRadera
 11. Riktigt kul. Och tyvärr finns det alldeles för många korn av sanning i din ironi. Jag (52 år) har testat på det fria livet i ett år och kan konstatera att visst är friheten från att vara bunden till ett arbete helt underbar, i alla fall de första månaderna. Problemet är sen att fylla all frihet med nåt vettigt innehåll. Jag har till exempel på egen hand renoverat mitt boende så att allt är tipptopp, men inser att livet blir ganska tomt utan de intellektuella utmaningar som mitt arbete tidigare gett.
  Så nu går jag tillbaka till ett liknande jobb och har med mig den erfarenheten att den "riktiga" pensionsdagen (65 plus) inte är mycket att se fram emot, i alla fall inte som jag känner just nu.

  SvaraRadera
 12. "Själv sitter man hemma och kollar på Dr Phil och är FRI." - Skrattade högt åt detta. Så träffande!

  Blir förvånad över hur många i den här frihetssekten som strävar efter att inte ha något att göra på dagarna. Att totalt stiga ur samhället och sitta och titta på träd i skogen. Givetvis är det en form av frihet men va fan? Lär inte vara särskilt stimulerande kan jag tänka mig.

  SvaraRadera
 13. Ju mer jag tänker på detta inlägg, desto gladare blir jag :)

  SvaraRadera
 14. Klockrent inlägg som leverar leende såhär dagen innan första måndagen efter semestern! :)

  Sock

  SvaraRadera
 15. Word! Fattar inte vitsen med att kalla sig fri om man antingen lägger 6 timmar om dagen på att vårda portföljen eller leva på en ekonomisk nivå som om man vore student :) Tack för garv!

  SvaraRadera
 16. Du är en riktigt trevlig motvikt relativt alla "snålbloggarna". Själv är jag i mittfåran.

  SvaraRadera