torsdag 7 december 2017

Sålt av lite

I ett försök att höja kvaliteten i portföljen har jag sålt av lite.

Nobina har letat sig upp på plus igen för mig efter vinstvarningen. Har fått en rätt fet utdelning med. Känns inte som ett kvalitetsinnehav det här utan mer ett räntekänsligt högriskinnehav. Behåller lite.

Sålt 200 Nobina

Zalaris har jag har funderat på att sälja av ett tag efter en rätt stor uppgång. Litet bolag och inte riktigt min grej, mer av ett tillväxtcase där något kan gå snett längs vägen. Idag gick bolaget ned 5% på att en insider dumpat aktier. Jag är dåligt påläst på det här bolaget och antar att insidern har bättre koll. Säljer av alltihopa med en vinst på runt 56%.

Sålt 250 Zalaris

Sen en försäljning till. Inte av kvalitets/storleksskäl utan mer för att kursen stuckit iväg och att jag får bättre utdelningar på annat håll. Första halvåret 2016 var det ingen som ville äga Alfa Laval och då köpte jag på mig lite. Direktavkastningen då var en bit över 3%. Nu handlas den till en förväntad direktavkastning på 2.2% nästa år samtidigt som soliditeten är 38%, justerat P/E nästa år 27.8 och de skall dela ut strax under 70% av vinsten. Det känns inte speciellt attraktivt. Runt 5,000 kronor i vinst här.

Sålt 75 Alfa Laval

Trygs köp av Alka gav en studs uppåt men den kom ner rätt snabbt igen. Jag valde att öka, vill ha upp andelen försäkring i portföljen. Även blivit förvirrad över utdelningscykeln då ingen utdelning annonserats för januari och efter kontakt med deras IR har jag fått bekräftat att de delar ut i mars, april, juli och oktober. Udda.

Köpt 50 Tryg

Mer fonder, mer Europa:

Köpt 75 QDVX

Volatis pref är väl inte något kap längre men känns ändå rätt OK. Skönt med en pref utanför fastighetssektorn.

Köpt 15 Volati Pref

Hade lite ströpengar över och köpte mer Lagercrantz och Klövern.

Köpt 15 Lagercrantz Group B

Köpt 875 Klövern B


9 kommentarer:

 1. Cheeeses! 875st klövern på ett bräde, det är inte småflis direkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae Klövern kostar runt tian så det är småflis..

   Radera
  2. Ha ha, jag tittade inte tillräckligt noga, rent reflexmässigt tänkte jag på klövern pref. (troligen för att jag själv har den) och därmed hade det blivit ett betydande belopp och jag reagerade. Shit 875st klövern pref, det är i alla fall inte småflis!

   Radera
 2. Gällande ETF:er, vet du Krösus eller någon annan om det finns någon lämplig ETF för att täcka in Tencent, Alibaba group och motsvarande kinesiska bolag?

  Är främst utdelningsaktier som gäller men sugen på Amazon och Google med. Dock högt pris att köpa enskilt och inte hittat någon ETF med dem som tyngsta vikt, någon kanske vet?

  Mvh
  P

  SvaraRadera
 3. SCHE, Schwab Emerging Markets Equity ETF innehåller 6,1% Tencent och 1,1% Alibaba. Kostar bara 0,13%. Delar ut i januari med cirka 1,9% direktavkastning.
  IEMG, iShares Core MSCI Emerging Markets ETF innehåller 4,6% Tencent och 3,4% Alibaba. Kostar bara 0,14%. Delar ut i juni och december med direktavkastning cirka 2,6%
  Kanske finns det andra ETFer som har större andelar av dessa två företag, men SCHE och IEMG är billiga, och jag har båda i min portfölj.
  MVH /GI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret!

   Mvh
   P

   Radera
  2. Bra svar där. Snyggt. Blir till att följa din blogg efter detta.

   Radera
 4. Vad ligger förväntad utdelning på i tryg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först en extrautdelning i början av året, 3.60 rapporterades innan nyemissionen, förmodligen lite lägre då. Förväntan är 10 kronor för helåret så oförändrat 1.60 per kvartal utöver extrautdelningen.

   Radera