tisdag 22 mars 2016

Småköp, kvarskatt

Fick inga Humana på Avanza. Var för långsam med pengar in på kontot igen. Suck och stön.

Gjorde lite små inköp i bolag som gynnas av ökad byggande för dom pengarna istället.

Köpt 50 Inwido

Köpt 100 Nobia

Köpt 25 Electrolux

Sedan har två av mina innhav höjt sina utdelningar. WPC och Realty Income. De höjde med så lite att det knappt var mätbart. Typ 1 spänn mer i månaden från Realty Income. Halleluja.

Loggade in på skatteverket och kollade in deklarationen. Mög,, det lutar åt runt 20,000 i kvarskatt. Hade helt förträngt att jag gjorde så mycket vinst i aktier förra året. Jämmer och elände.

 

4 kommentarer:

 1. Attans, låter inge kul! Var kan jag läsa mer om hur försäljning av värdepapper och restskatt är kopplat ihop? Är det skatteverket någonstans? Det är helt nytt för mig i min unga ålder och jag önskar förstå hur allt det där fungerar/räknas ut för min egen säkerhet. I dagsläget kan jag inte påstå mig veta hur det fungerar riktigt...

  Tack och glad påsk Krösus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vanlig depå (ej ISK och KF som schablonbeskattas) så beskattas överskott av kapital med 30%. För utdelningar och ränta dras automatiskt skatten vid utbetalningstillfället. Kvar är vinst vid försäljning av värdepapper där jag alltså hade runt plus 60,000. 18,000 av dom skall Maggan ha.

   Radera
 2. hittade precis din blogg, började skratta av hur härligt du skriver, "suck och stön" gjorde så mycket vinst i aktier förra året "jämmer och elände"

  Blir att följa ditt äventyr, du verkar vara lite som mig, planera men ändå inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till bloggen. Blir lättare med skatten nu när jag har ISK/KF. Jämnare skatt och inga vinster jag kan glömma bort. Hur tråkigt det än är med restskatt pga försäljning av värdepapper så är det ju så att den kommer från vinster. Det är inget som Skatteverket hittar på.

   Radera