torsdag 3 mars 2016

Loomis, tjat från SEB, Novo Nordisk

Pengarna från försäljningen av VF Corp är nu återinvesterade. Kunde inte låta bli att köpa Loomis idag då jag tyckte att nyheten om ägarbytet var en överreaktion. Vad marknaden tycker får framtiden utvisa. Fortsätter den ner så finns det i alla fall en OK utdelning att inkassera.

Köpt 50 Loomis B

Jakten på industribolag fortsätter. Jag kan inte ha en vikt i finans och fastigheter på över 50% som jag har nu.

Köpt 25 Electrolux B

Sedan blev jag uppringd av min bankkvinna som bråkade om mina oinvesterade pengar i min ISK och att oinvesterade pengar också beskattas. Yeye, skall ju snart ha dom pengarna för att kunna återinvestera marsutdelningarna på ex-datumet. Lyssnade ändå lite halvt om halvt och köpte mitt första danska innehav, Novo Nordisk. Fint bolag med nordens  högsta bolagsvärde som jag varit sugen på länge men alltid tyckt varit för dyrt. Ingen fantastisk direktavkastning men ett tillväxtcase. Två miljarder indier och kineser vill anamma vår västerländska levnadsstil och får då indirekt de sjukdomar som den ger upphov till på köpet. Fastigheter och läkemedel är mitt cyniska framtidscase. Folk flyttar in i städer, äter och dricker onyttigt och blir feta och sjuka,

Köpt 50 Novo Nordisk B

2 kommentarer:

  1. Jag hade länge en tanke på skenande sjukvårdskostnader och lönsamma bolag där, men det verkar mer komplicerat än så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svårt med läkemedelsbolag. Man vet inte om de läkemedel de utvecklar kommer att ge resultat. Hyfsad timing på Novo-köpet hitills i alla fall.

      Radera