tisdag 15 mars 2016

Ökat och minskat i Hemfosa, köpt lite nytt

I morse kom besked om emission i Hemfosa och kursen gick initalt ned med runt 3%. Jag tolkade dock detta som ett spännande och positivt besked och ökade. Vad är det de behöver pengarna till? Norrportens samhällsfastigheter kanske? Den som lever får se.

Köpt 50 Hemfosa

Hemfosas preffar däremot gick äntligen upp en del och jag valde att minska. Anledningen till att jag har så mycket preffar i portföljen är att jag gick från nästan 100% räntor till 100% aktier i slutet av 2015 och jag ville inte köpa för mycket aktier vid ett enstaka tillfälle. Preffarna har dock inte alls varit så stabila som jag trodde och vikten måste ner, framför allt i fastighetspreffarna.

Sålt 300 Hemfosa Pref

Detta får ner vikten för de eviga preffarna till under 20% vilket känns vettigare än innan.

Passade även på att minska exponeringen mot några av de bolag jag ökade i under nedgången för en tid sedan.

Sålt 500 Platzer

Sålt 250 Diös

Ökade i en del existerande innehav:

Köpt 55 CellaVision

Köpt 15 AstraZeneca

Två nya svenska innehav:

Köpt 150 Peab

Köpt 50 SKF B

Två nya utländska innehav:

Köpt 20 Starbucks

Köpt 50 iShares S&P/TSX Canada Select Dividend Index Fund (XDV)

Starbucks är ett rätt unikt köp för mig då det mer eller mindre är ett rent tillväxtcase med usel direktavkastning. Förhoppingen är att det är ett mognare bolag om några år som stadigt kommer att kunna höja utdelningarna.

XDV är en månadsutdelande fond som investerar i kanadensiska aktier. Rätt hög del finans, rätt liten del energi vilket passar mig bra.

Har även tecknat Lotto Vegas och Garo. 


3 kommentarer:

 1. Tjena!

  Jag tror det är ett klokt beslut att vikta ned lite i fastighetspreffarna, hade jag vart i din situation hade jag gjort samma sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är planen. Men jag vill inte gärna sälja med förlust. Men det finns två sätt att vikta ner, dels att sälja, dels köpa nytt för nyinsatta pengar.

   Radera