torsdag 4 februari 2016

Plockat fallfrukt

Köpt på mig en del bolag de senaste dagarna som fallit mycket på sistone. Sen får vi se om det var rutten frukt eller inte. Tanken i mitt förra inlägg var ju att inte öka mer i finans/fastigheter och den planen har jag följt.

Köpt 50 Ericsson A

Köpt 50 Atlas Copco B

Köpt 50 Alfa Laval

Köpt 20 Archer Daniel Midland (ADM)

Ökat lite rutinmässigt i mina ETFs

Köpt 25 SPFF

Köpt 10 SCHD

Ökat i en del existerande innehav

Köpt 30 Pfizer

Köpt 50 Dedicare

Köpt 15 Sonoco Products (SON)

Dom stora rasen i rapporterande bolag har fått mig att fundera lite över en del av mina positioner. Vill inte ligga med 100,000 i Clas Ohlson tex så tog hem en liten liten vinst där.

Sålt 250 Clas Ohlson

Har man en sån här portfölj:

http://dailytradealert.com/dividend-mantras-freedom-fund/

Behöver man ju inte vara speciellt orolig för en kollaps i något enskilt innehav. Går ju inte att återinvestera utdelningar i varje bolag utan att courtaget äter upp avkastningen i en sån dock. Tror jag skall utöka antalet bolag en del framöver men inte i en sådan stor utsträckning.

Nytt innehav

Köpt 100 Coor Service Management

Sen har jag fått utdelning från AT&T och Bank of Novia Scotia (BNS) men jag tänker inte redovisa detaljer kring individuella utdelningar framgent. Inlägg av typen "idag fick jag 327 kronor och 54 öre av AT&T" som en del envisas med är ju bara tröttsamt att läsa. Jag är ju öppen med mina innehav och utdelningarna redovisar jag i mitt ark. Bara att kika där.


2 kommentarer:

  1. Jaha, det var därför OMXS30 steg med ca 2% idag. Skämt å sido, hur går tankarna i Ericsson?

    SvaraRadera
  2. Ha! Inte köpt allt idag utan under hela veckan. Ericsson, världsledande, hög direktavkastning, ökad serviceinriktning därmed mindre cykliskt. Mobiler tror jag fler och fler kommer kunna tillverka billigare och billigare men själva infrastrukturen har högre barriers to entry. Tror inte västländer är så sugna på att installera infrastruktur från kinesiska bolag med koppling till den kinesiska staten. Det är väl det hela,, ett mindre innehav, inte analyserat dom i någon detalj.

    SvaraRadera