måndag 29 februari 2016

Uppdatering

Har inte hunnit skriva något på ett tag. Dags att komma ikapp!

Har avvecklat lite preffar i olika omgångar, några med en liten vinst, resten mer eller mindre plus minus noll med utdelningar inräknade. Jag måste komma ner i vikt i dom och köpa stamaktier med chans till utdelningshöjningar.

Sålt 325 Hemfosa Pref

Coor Service Management initierade en utdelning om 2 kronor. En lockande direkavkastning på över 5 procent. Aktien gick upp på detta men sedan mäklades en storpost dagen efter vilket fick kursen att dyka. Jag passade på att öka på mitt lilla innehav på 100 stycken.

Köpt 650 Coor Service Management

Dom Hemfosa jag köpte på mig i den senaste svackan runt den 8 Februari har gått upp nästan 20%. Helt absurt. Enligt min gamla investeringsfilosofi så hade jag sålt av dom. Men nu har jag bestämt mig för att försöka löpa linan ut och behålla i vått och torrt trots att det kliar i säljfingret. De höjde sin utdelning med fina 40%.

Dom Besqab jag köpte i slutet av Januari har också utvecklats väl. De höjde sin utdelning med fantastiska 100%.

Och slutligen idag, öppnade jag en KF och köpte fastighetsbolaget W.P. Carey som första innehav i den samt småposter i GSK & HM till vanliga ISKn.

Köpt 20 W.P. Carey

Köpt 25 Hennes & Mauritz

Köpt 15 Glaxo Smith Kline

Har också öppnat ett konto på Nordnet. Man kan visst handla med tyska aktier där vilket jag eventuellt tänker utnyttja.

2 kommentarer:

 1. Hej Krösus,

  Kul att se att du är tillbaka. Skall bli intressant att läsa om vilka tyska aktier du har planer på att inhandla.

  Må väl!

  /Utdelningsstugan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar tackar. Inte funderat nämnvärt på om/vad jag vill köpa på den tyska börsen. Allianz och Munich Re kanske? Hade varit bra att bredda lite och få in aktier som handlas i EUR i väskan, men kanske inte till de här nivåerna mot kronan.

   Radera