lördag 29 februari 2020

Taskig timing

Tyckte bank relativt verkstad såg intressant ut och jag gjorde ett större köp precis innan vi kraschade. Köpte runt hundringen. Nu kostar den runt 91,5. Tasking timing.

Köpt 2533 SEB A

Köp mest under kraschen nedan. Sålde av den lilla sista posten i Nyfosa innan vi gick nedåt. Tyckte hela sektorn kändes lite väl het och jag ville inte vara med i den kommande nyemissionen.

Så här i efterhand känns den här sättningen rätt naturlig. Allting framstår som så självklart med vacit i hand. Börsen har gått starkt på sistone med en del darlings som ser ut att ha gått upp varenda dag vecka ut och vecka in och handlats upp till tokiga värderingar.

Min tes nu är att den här virusskräcken kommer att lägga sig framåt våren och att aktier återigen kommer att framstå som det enda realistiska alternativet att placera i givet ränteläget. Därför köper jag på mig mer.

Blandade köp, en del riktiga kvalitetsbolag som Atlas och Indutrade, en del bolag som känns billiga som Gränges och ADM samt lite investmentbolag som jag gillar.

Köpt 20 Equinor

Köpt 16 Per Aarsleff B


Nytt litet innehav i pumptillverkaren Concentric som verkar vara ett välskött bolag som ibland ger extrautdelningar.

Också gjort ytterligare ett rejält köp för att ersätta den inlösta Akelius Pref. D-aktien handlas nu om utdelningen blir som jag förväntar mig runt 6% och detta i Euro, inte skvalpiga kronor. Det tycker jag känns rätt attraktivt i nuvarande ränteläge.

Köpt 12750 Akelius Residential D

6 kommentarer:

 1. Vad ser du i equinor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handlar mer om att ha exponering mot de flesta sektorer än någonting annat.

   Radera
 2. Aldrig lätt med timing, hade det inte varit för ökad panik med Corona hade vi troligtvis fortsatt uppåt även om värderingarna är höga. Det finns liksom inga alternativ att placera i, tror också vi snart går uppåt igen.

  SvaraRadera
 3. Som sagts tusen gånger, det går sällan att tajma börsen. För att inte tala om allt stök med att sälja av hela sin portfölj och sen nån gång i framtiden när det "känns bra" börja köpa igen, kanske strax före ett annat ras. Nä, sånt har jag lagt av med. Möjligtvis kan jag sälja av extremt övervärderade bolag nån gång då och då, om de dessutom överviktar i portföljen. Men att sälja av allt, nä tack. Att sälja är inte så krångligt, jag tänkte tanken flera gånger helgen före raset, då vi hade nästan 3 mille i värde, det hade väl inte varit så konstigt, men problemet är när och hur man ska gå in igen... det är då problemen börjar.

  Grattis till fina inköp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tajma marknaden lockar mig, men vet inte hur man ska göra. Hade man vetat innan hur börsen skulle gå kan man ju göra det. Men det vet man inte. Över tiden går börsen + så bättre att vara där hela tiden.

   Radera
 4. nu med facit i hand, fel tajmad. Det är bara köpa mer..

  SvaraRadera