söndag 29 september 2019

Sålt lite lax

Har haft tre norska laxbolag. Säljer av det minsta med runt 45% vinst. Volatil sektor det där och frågan är om konsumenten är villig att betala högre och högre priser för lax. Behåller SalMar och Mowi.

Sålt 76 Norway Royal Salmon

Blandade köp:

Köpt 6 Peab B
Köpt 25 Electrolux B
Köpt 25 NCC B
Köpt 20 Atlas Copco B
Köpt 25 Bergman & Beving B
Köpt 16 Lazard Ltd
Köpt 25 Thule Group

Valt att inte återinvestera i Castellum, Klövern och Kungsleden som nyligen delat ut. Tidigare har man alltid kunna snappa upp några fastighetsbolag till rabatt mot substansen. Nu handlas nästan alla med rejäl premium. Jag har tidigare köpt mer spekulativa bolag som enfastighetsbolagen och Cibus men allt har handlats upp. Läser i DI intervju med Hemfosas VD och hon säger att mer och mer pengar jagar fastigheter. Känns inte som en idealisk tid att köpa på sig mer svenska fastighetsaktier.5 kommentarer:

 1. Du köper mycket cykliskt, är det så klokt i slutet av en högkonjunktur? Eller du investerar med jämna intervaller utan att bry dig om ekonomins "temperatur"?

  Vi äger själva Mowi och den har presterat bra senaste åren, +40%. Folk ska ju sluta äta kött, och då ligger ju fisk nära till hands. Lax anses dessutom vara en stor delikatess i Kina, och där bor ju en hel del folk. Men som du säger, priserna kan ju inte stiga hur mycket som helst.

  SvaraRadera
 2. Jag försöker inte tajma på det viset. Vet inte hur konjunkturen kommer se ut framöver, om det blir en djup nedgång eller bara ett litet hack i kurvan. Jag köper vad jag tror är bra bolag på lång sikt till rimlig värdering. En del bolag vill jag ha upp vikten i, ibland vill jag öka i en viss sektor eller valuta för att balansen blivit lite sned. Det påverkar också vad jag köper.

  Mowi och SalMar har jag väldigt fin yield on cost på nu och jag hoppas de klarar att dela ut bra framöver.

  SvaraRadera
 3. Är nyfiken på vad som händer med kapitalet från axfood!? Din yield on cost var ju ganska okej där också:)
  La till dig i min blogglista men jag antar att det är ok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har alltså nämnt på twitter att jag sålt Axfood. Ja jag hade en yield on cost på över 5% i Axfood men ser en stor nedsiderisk i den till den värdering den har nu. Inte bestämt mig för vad jag skall göra för de pengarna. Får ligga i kassa tills vidare.

   Radera
  2. Okej, spännande!
   /Dennis

   Radera