söndag 22 september 2019

Minskat i preffar

Tidigare oredovisat innehav:

870 Lundbergföretagen

Nytt bolag MSC med den förvirrande tickern MSM som är en amerikansk återförsäljare av industriförnödenheter fysiskt och online. Bolaget är naturligtvis känsligt för amerikansk industrikonjunktur varav, antar jag, den nedpressade kursen. Stabil skuldsättning och utdelningsgrad för närvarande och med en yield på över 4%. Trög tillväxt dock.

Köpt 15 MSC Industrial Direct

Skalat av en del i preffar och D-aktier.

Sålt 15 Hemfosa Fastigheter Pref
Sålt 925 Sagax D

Min utdelningsvikt i preffar har blivit väldigt hög. Ville minska lite i D-aktier som saknar bakomliggande tillgångar och mest är en IOU. Nu verkar det tyvärr som att Akelius kommer att lösa in sin preff, ett av mina tyngsta innehav. Det skulle innebära ett rejält bakslag i min utdelningsstrategi för jag har svårt att hitta likvärdig yield till den risk jag tyckte mig ta då jag köpte. Den låga räntan har pressat ner yielderna och det känns som att vi har haft två olika sorters preffar på börsen, de bra som blivit inlösta eller konverterade till D-aktier och de dåliga där många av de mindre bolagen ställt in utdelningarna och i princip gjort instrumenten värdelösa.

Ökat i lite blandat, främst utländskt. Kronan verkar vara på väg mot 10 kronor per dollar och jag ökar innan det blir ett faktum.

Liten räd i Brookfieldföretagen. Nollräntor verkar vara på väg västerut och deras verksamheter borde gynnas precis som vi sett här att realtillgångar värderas upp samtidigt som deras räntekostnader minskar.

Köpt 156 NP3 Fastigheter Pref
Köpt 20 Skistar
Köpt 8 Unilever
Köpt 15 Kallebäck Property Invest
Köpt 10 J.P. Morgan
Köpt 16 Brookfield Renewable Partners
Köpt 15 Brookfield Infrastructure Partners
Köpt 100 Brookfield Property REIT
Köpt 15 UBS MSCI USA Value ETF
Köpt 50 SPDR Bloomberg Barclays 1-3 Year U.S. Treasury Bond UCITS ETF

6 kommentarer:

 1. Ja frågan är var man ska placera pengarna om Akelius löser in?
  Känns inte som Akelius d-aktie blir lika bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga riktigt vettiga alternativ. Kan hända jag köper några ändå men då gör jag det över börsen så att jag vet vilket pris jag betalar och vilken ränta jag får.

   Radera
 2. Ja, det där med Akelius är tråkigt för oss aktieägare. Akelius Pref är ett av mina största innehav också, och deras D-aktie är inget som lockar nämnvärt. Frågan är bara vilka andra svenska innehav som kan ge en yield på 6,5% (våran YOC) till den risken?

  Faktum är att vi köper mest amerikanskt och kanadensiskt nu för tiden, den dåliga kronan till trots.

  Vad lockar med NP3 fastigheter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den yielden är svår att få i nuvarande ränteläge utan att ta på sig mer risk.

   NP3 har en del starka ägare och känns därmed relativt säker.

   Radera
 3. Tycker du Unilever ett bra köp nu eftersom du ökar? Jag tycker den känns rätt dyr, dels på grund av dollarn men även på egna meriter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, det är ett defensivt innehav och billigare än tex ICA och Axfood fast med global exponering. Med det sagt är den inte billig. Att dollarn (Unilever i euro egentligen) är dyr kan man ju ha tyckt till och från i 30 år men långsiktigt ändå haft fel? Vad skall bryta den trenden?

   Radera