söndag 14 april 2019

Skalat lite G4S, köpt Nolato

Under veckan har följande hänt:

Köpt 28 Unilever

Köpt 75 FormPipe Software

Köpt 25 Epiroc B

Köpt 25 Dustin Group

Köpt 25 SkiStar

Efter att uppköpsrykten på G4S bekräftats skalade jag ner lite. Jag har en stor post Securitas i sektorn som jag bedömer ha mycket högre kvalitet. G4S köptes som en turnaround, frågan är om de är värda att behålla. De har stor skuldsättning och har problem med tillväxten. Kan bli att jag säljer av hela innehavet här. Om det inte blir något bud så kommer aktien rasa och uppsidan känns inte stor.

Sålt 500 G4S

Fört över en del kassa till att investera i korta amerikanska statsobligationer istället. In the dollar we trust. Denna köpte jag i vanligt konto och inte i ISK/KF.

Köpt 100 SPDR Bloomberg Barclays 1-3 Year U.S. Treasury Bond UCITS ETF (SYBW)

En större summa jag har haft inlåst på räntekonto har använts för att öka Nolato till en betydlig post. Nolato är ett stabilt företag och har om jag inte har fel för mig bara gått med förlust ett år sedan starten 1939. Den här lägger vi i byrålådan.

Köpt 600 Nolato

Nu säger magkänslan att den senast tidens otroligt starka V-formade återhämtning i år måste ta en paus snart. Kanske kommer den stundande rapportsäsongen innebära att många aktier som gått starkt kommer att få sig en del törnar. Jag har en del ackumulerade utdelningar som väntar på att sättas i arbete då.


4 kommentarer:

 1. Du har inte lust att utveckla din strategi kring: "Fört över en del kassa till att investera i korta amerikanska statsobligationer istället. " Är detta ett bra ställe att parkera kassan istället för en räntefond eller liknande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit inne på de lite innan. Vill ha en reserv i dollar för att kunna sälja och öka i USA vid nedgångar. Att ha valutaneutral kassa. Säg att vi får någon slags kris, börserna världen över rasar och kapital flödar in i säkra hamnar. Dollarn stärks och kronan rasar. Då säljer jag den här fonden och köper amerikanska aktier valutaneutralt. Öppnar ju dock upp för andra risker som valutarisk och ränterisk men ränterisken har jag minskat genom att köra med korta löptider. Om det blir bättre än ett räntekonto beror på omständigheterna.

   Radera
 2. Tjenare Sorken! Gått igenom ditt arkiv och det är väldans inspirerande må jag säga, tack för att du väljer att dela med dig! Det råkar inte komma nån mer snålutmaning? Väldigt kul läsning, om du är up for it så kan vi köra en parallellt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra tackar. Nja, nån ny snålutmaning veti tusan om jag är så sugen på.

   Radera