tisdag 12 februari 2019

Förra veckans handel

Förra veckans handel:

Skalat av lite i Latour, den handlades till rejäl premium, jag äger en stor stek samt äger även Securitas direkt som är ett stort innehav för dom. De äger också en del HMS som jag köpt direkt nedan utan att behöva betala premium. Dessutom har de rätt stor exponering mot bygg och anläggning som har visat en del svaghet. Har kvar nästan 2500 st så ingen större minskning.

Sålt 200 Latour

Sålt av HiQ helt. Förstår inte värderingen och de delat ut för mycket. Tanken var att köpa en annan konsult istället som jag glömt namnet på nu, Buildit, Createit,, Breakit, Fuckit,, minns inte, det blev inte av i alla fall för jag väntade på en minusdag som aldrig kom.

Sålt 300 HiQ International AB

Ökat smått:

Köpt 194 Drillcon
Köpt 125 NP3 Fastigheter Pref
Köpt 45 Coor Service Management Holding

Startat en helt ny portfölj som är en ren tillväxtportfölj där tanken är att utdelningar från bolag där jag är nöjd med vikten i skall flöda in i. Här accepterar jag höga värderingar förutsatt att det är bolag jag tror kan ha en bra framtid. Här är jag ute på hal is. Kan väldigt lite om sådana här bolag. Försöker helst hitta bolag som trots allt delar ut även om det är väldigt lite så att det är lite mognare bolag och inte rena förhoppningsbolag.

Började med HMS som får maskiner att kommunicera. Undrar vad de pratar med varandra om?

Köpte även in lite Lifco efter VD-bytet. Lifco har jag ägt tidigare men sålde dumt nog av för jag tyckte den var dyr. Nu köper jag tillbaka dyrare. Kanske hade den här portföljen vart bättre som ett vanligt aktiekonto och inte en ISK.

Köpt 7 Lifco B
Köpt 50 HMS Networks

5 kommentarer:

 1. I think you knowit ;)

  Väntar också på dippar
  men det funkar inte så bra.

  Kanske lika bra och gå all-in så
  kommer raset dagen efter, få det
  överstökat liksom.

  Läser bloggen till och från,
  stabil och bra som din portfölj
  någon klok insikt har du alltid.

  Ha de gött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes.Knowit var det jag tänkte köpa. Nog fel läge att köpa konsulter i vilket fall.

   Radera
 2. Intressant att du gör sig av med HiQ. De har så länge jag kan minnas ansetts vara det "bästa" IT-konsultbolaget, hyfsad DA, bästa vinstmarginalen och var om jag minns rätt det bolag som stod starkast under krisen 2008-2009. De har ju en rejäl kassa och klarar under något är att betala ut > 100% av vinst. Men håller med, det är ej hållbart i längden.

  Jag har själv insyn i branschen och det är svårt att få många konsultaffärer att gå ihop. Timpriserna har i princip inte rört sig alls upp de senaste 10 åren, medan omkostnaderna har ökat. Förstår faktiskt inte vad detta beror på, antagligen finns det lågprisutmanare som levererar godkänt, men har skitlöner till de anställda. På mitt lilla företag ligger smärtgränsen runt 45" i månadslön brutto, mer än så och företaget har svårt att få affären att gå ihop då timpriserna ligger runt 700 kr ex moms i timmen. Då upplever jag ändå att vi som är aningen specialiserade ligger aningen högre i pris än andra konsultbolag som säljer enbart systemutvecklarkonsulter. En tuff bransch helt enkelt. Vi är långt ifrån de vinster som gjordes runt år 2000 den saken är säker.

  SvaraRadera
 3. "Tanken var att köpa en annan konsult istället som jag glömt namnet på nu, Buildit, Createit,, Breakit, Fuckit,, minns inte, det blev inte av i alla fall för jag väntad"
  Post it?😄
  Låter kul med tillvöxtportfölj.

  SvaraRadera
 4. Hej Krösus! Vi är tre utdelningsintresserade som startat blogg, vi hoppades få vara med i ditt korta/långa flöde. Du hittar oss på borshajarna.wordpress.com Med vänlig hälsning, börshajarna :)

  SvaraRadera