lördag 22 september 2018

Veckans handel och vandel


Husqvarnas vinstvarning var väl redan inprisad? Trodde jag i alla fall. Ökade lite på dippen. Aktien har återhämtat sig sedan dess.

5 Hemfosa för att få ett jämnt antal inför avknoppningen av Nyfosa.

Lite mer Kinnevik på Zalandodippen.

Oriflame. Suck. 

Ökat lite i SEB som jag har liten vikt i. Tanken är eventuellt att skala ned i Handelsbanken framöver.

Ökar till 1000 Dustin samt ett strököp i Acando.
Castellum utan utdelning. Jag är inte sugen på att köpa runt substans utan köper mer Kungsleden istället som handlas till rabatt och delar ut oftare. Castellum är dessutom redan mitt största innehav.

Ökar en del i Scandic också där jag haft ett litet innehav sedan tidigare bara. Borde finnas gott om utlänningar som vill turista i Sverige och njuta av vår bananrepubliksvaluta.

Kronan har stärkts en del på sistone mot CAD, EUR och USD så jag har tagit från kassan och ökat på mig lite.

Ökar ockå i Northwest Healthcare som haft en mycket behagligare resa än sina amerikanska kusiner. I den slipper man den ständiga oron för vad den oberäknelige amerikanske presidenten skall hitta på för nya konstigheter dvs mindre politisk risk. De har dock en del exponering mot Brasilien vilket känns lite osäkert även om den exponeringen minskat över tid.

Köpt 125 BlackRock iShares MSCI Europe Quality Dividend UCITS ETF (QDVX)

Dom här köpen innebär att delmålet om 25,000 i utdelningar för augusti är nått och jag har nu bara tre månader under det målet.

6 kommentarer:

 1. Var köper du BlackRock iShares MSCI Europe Quality Dividend UCITS ETF (QDVX)? Nordnet? Vet du om den går att köpa på Nordea eller Avanza?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nordnet. Rolig detalj är att jag mailade dom 2017 och bad dom lägga till den och det gjorde de. Inte hittat den på Nordea. Avanza har ju inga ETFs längre knappt så där är ju inte ens värt att titta.

   Radera
 2. Har du Acando i KF av någon särskild anledning?
  Själv har jag så klen utdelning att det inte räcker till något utländskt köp, men det problemet verkar ju du inte ha:)

  Vill passa på att tacka för din öppna portfölj! Jag har knyckt en massa formler som jag aldrig fixat själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kostar inte så mycket i kronor räknat så när det kommer in lite ströutdelningar så köper jag den istället för utländska innehav som hade kostar för mycket courtage på små belopp.

   Går bra att stjäla jag har snott dom från någon annan :)

   Radera
 3. Kul att se att du fortfarande tror på oriflame. Finns det någon ljusning i horisonten nu när valutorna har spökat och andra mer hippa varumärken dykt upp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror? Hoppas är kanske ett bättre ord. Finns förutsättningar på längre sikt som jag ser det men det är ett volatilt innehav det är en sak som är säker.

   Radera