måndag 23 juli 2018

Semesterhandel vecka 2

Återinvesterade i Hemfosa:

Köpt 50 Hemfosa Fastigheter

Fångat lite fallande aktier:

Köpt 250 BillerudKorsnäs
Köpt 100 StoraEnso
Köpt 50 Husqvarna B

BillerudKorsnäs nytt innehav. Nu borde väl ändå allt elände vara inprisat? Kan komma bud på dom på de här nivåerna.

Lite småköp för blandade utdelningar som rullat in:

Köpt 34 Acando B

9 kommentarer:

 1. Ser att du använder lite olika banken, vilka fördelar ser du med Skandia & Nordea? Funderat något kring Degiro?

  Tack för trevlig blogg, du har en galen portfölj...

  mvh C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Olika banker för att komma runt courtageklasser. Skandia för stora köp. Nordea generellt billig, källskatt tillbaka långt snabbare än konkurrenterna. Har öppnat ett konto i Degiro men det kändes inte tillräckligt tryggt att ha pengar där.

   Radera
  2. Hr Sork, kort och koncis blogg! Gillas! Kör som du olika banker/mäklare för olika papper och storlek på köp. Började teasta Nordea efter att läst din blogg. Lite tips ang DeGiro och tryggheten. Courtagefritt på svenska aktier upp till en mille lät för bra så jag kollade upp lite innan jag öppnade ett konto där. Som jag förstått det är det ingen risk för värdepapper, ligger i separat institut, däremot täcker holländska nationella ”insättningsgarantin” (DeGiro har inte bankoktroj) bara upp till 20 000 EUR så inte mer cash än så om man är nervöst lagd. Både Handelsblatt (dödsseriös tysk finanstidning) och Financial Times har utsett DeGiro till bästa online-broker och de finns i 18 länder med 250000+ kunder. Så det finns nog ingen större anledning till oro, testa, gratis är ju billigt........
   Precis som med Nordea så är hemsidan inte någon höjdare för att uttrycka det diplomatiskt...men money talks, de slår ju allt annat kostnadsmässigt.

   Radera
  3. Något det föll på när jag kollade upp dom var att man inte kunde ha KF/ISK, är det fortfarande så?

   Radera
  4. ISK har de idag, ingen KF så ISK med svenska (och ev brittiska) aktier/fonder passar bäst. De har förutom brittiska aktier en del fonder/etf som inte finns hos AZA och NN.

   Radera
 2. ok tack, kan man öppna konto på Nordea utan att blir kund, dvs betala för konto, betalkort etc som man brukar behöva?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gick när jag satte upp kontot i alla fall. Vet inte hur det är nu. Bäst att dubbelkolla.

   Radera
 3. Tjena, Krösus!
  Finner din blogg vara den överlägset mest underhållande bland ekonomibloggar. Noterar att du inte finns representerad på ngn topplista baserad på antalet besökare. Hur ser du på d? Måste 1 blogginlägg kräva 7 min scrollande för att betraktas som läsvärt? El är aktieintresserade generellt torrare än gemene man/kvinna?
  Tack för inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det var snällt sagt. Topplistor, jag vet inte var man ser dom.

   Radera