lördag 17 februari 2018

Småköp, Resurs och ett nytt innehav

Har inte haft så mycket att handla för på sistone, februari är en dålig utdelningsmånad för mig och jag håller i kassan som fick sig en rejäl smäll när jag betalade in skatt häromdagen. Nu är det ju inte så långt kvar till nästa lön och då får det bli nya köp.

Återinvesterat utdelning i AZN:

Köpt 5 AstraZeneca

Små köp i bolag som gått lite knackigt:

Köpt 5 Indutrade
Köpt 25 Telia Company

Ökade i Resurs efter placingen som fick aktien att rasa. Man får ju komma ihåg att ingenting negativt har hänt i bolaget, bara riskkapitalet som vill ut. Private equity har inte som affärsidé att äga noterade bolag, de är inte investmentbolag, så jag ser inget starkt signalvärde i att de vill sälja.

Köpt 150 Resurs Holding

Ett nytt bolag som jag haft på radarn ett längre tag. Har haft en del knackiga år men har städat upp bland innehaven, nyligen gjort en nyemission och handlas till en stor rabatt mot substans.

Köpt 100 Kungsleden

Vi har kommit en bra bit in i rapportsäsongen och de flesta av mina bolag har höjt utdelningen. Tänkte göra någon form av sammanställning, mest för min egen skull, för att se hur det sett ut. Glädjeämnen har varit AbbVie, Diös, Nobia, Oriflame och Thule framför allt och besvikelser framför allt SKF.

Har också börjat sammanställa utdelningarna för mars och då två av mina större bankinnehav delar ut redan i mars i år och inte i april så blir det en rejäl slant där allt skall in på börsen igen.


5 kommentarer:

 1. Fina inköp där Krösus! Jag är nyfiken, vad är huvudsakliga anledningen du investerar i Astra Zeneca? Jag tycker det verkar vara en skakig bransch, medioker direktavkastning och nu verkade som om de sänkte interimsutdelningen lite.
  Tänker man kan få en del AZN genom investmentbolagen istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medioker direktavkastning? Snarare den höga direktavkastningen som är en av anledningarna utöver branschspridning, att det är ett mer defensivt innehav samt att ingen källskatt dras från den som gjort att jag investerat. Men visst, det är ingen lysande stjärna och hade jag bara haft 10 innehav som en del så hade ju denna inte varit en av dom.

   Radera
  2. Krösus, om du hade blivit tvingad till att endast ha 10 innehav, vilka hade det blivit tror du?

   Mvh
   Mattias

   Radera
  3. Tjena krösus.

   Fel av mig Astra Zeneca på sina 4,5% är ju inte fy skam. Själv är jag i valet och kvalet, då jag har ett mindre innehav i företaget, och hade kanske hellre lagt pengarna på t.ex. Investor. Tack för att du delar med dig av dina inköp och tankar.

   Radera
  4. 10 innehav hade varit väldigt tufft för mig. Xact OMXSB, Xact Högutdelande, Allianz, Castellum, JNJ samt lite fler internationella ETFs hade det nog blivit då.

   Ang. AstraZeneca om valet är mellan dom och Investor hade jag valt det senare.

   Radera