lördag 27 januari 2018

Veckan som gått

Rapporterna och utdelningsförslagen har börjat rulla in. Härligt!

Innan lön, lite småköp:

Köpt 10 Dustin Group

Rent psykologiskt är det skönt att ha några bolag man kan handla i för lite småsummor utan att behöva köpa 1-3 aktier bara. Vanligtvis är sådana här "frimärksaktier" som handlas till ett lågt belopp aldrig kvalitetsaktier. På mitt Nordnetkonto kör jag med Klövern som handlas runt tian och jag har på Avanza valt ut Drillcon för ändamålet. Drillcon har helt flugit under radarn för mig, jag brukar inte intressera mig för bolag inom den här sektorn. Det är en leverantör till gruvbranschen med Traction som huvudägare. Inte kikat i detalj på bolaget men köper in en liten bevakningspost. Finns en liten möjlighet att elbilar kommer driva på gruvbranschen ordentligt framöver. Jag är grovt underviktad sektorn. Även om det där snacket låter som en variant av "this time it's different" dvs ett sätt att försvara höga värderingar innan allt återgår till det normala igen i form av en fet krasch så vill jag ändå inte helt stå utanför sektorn. Får göra mer analys innan jag eventuellt ökar.Har också funderat på Boliden som utdelningscase.

Köpt 100 Drillcon

I torsdags så kom faktiskt något så ovanligt som en större nedgång. Passade på att göra lite småköp för en del av lönen:

Köpt 10 Bergman & Beving
Köpt 5 Electrolux B
Köpt 5 Thule Group
Köpt 5 Investor A
Köpt 125 Klövern B

Även underviktad investmentbolag. Investor höjde utdelningen i linje med förväntningarna och delar nu ut två gånger per år. Detta i kombination med substansrabatten gör att jag vill öka i den framgent.

Köpt 10 Investor A

Lagercrantz sjönk på en rapport där marginalen sjönk något. Känns som ett litet hack i kurvan bara.

Köpt 25 Lagercrantz B

Gjensidige kom in svagt och meddelade en utdelning under förväntan. Aktien ned över 6%. Verkar som att analytikernas förväntningar var för högt satta. Jag har dock köpt på nivåer under dagens och passar på att öka lite.

Köpt 30 Gjensidige Forsikring

Har börjat sammanställa utdelningarna för februari som nu är min svagaste månad rent utdelningsmässigt. Ville öka i ett bra bolag som delar ut i feb-maj-aug-nov och valet föll återigen på Bank of Nova Scotia. Börjar bli rätt överviktad bank nu men det tar emot att köpa industri eller konsumentaktier på de här värderingarna.

Köpt 25 Bank of Nova Scotia

Efter fredagens galna rusning i AbbVie vill jag återigen passa på att tipsa om att hålla koll på den här gubbens tips: http://krosussork.blogspot.se/2017/06/gjort-en-del-kop.html

Högst upp i det inlägget.


2 kommentarer:

  1. Gjensidige över förväntan för min del. Tycker redan att de delar ut ganska mycket. Stabil och trygg aktie. Ökade också i den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stabil utdelare. Slipper de stora skador under året kanske de kan ge en bonusutdelning i november. Har hänt förr.

      Radera