torsdag 7 september 2017

Tre nya innehav


Köpt på mig lite.

Ökar i Eaton, gått ner sen jag köpte den, är ju ingen anledning att köpa men men.

Köpt 10 Eaton Corp

Mer säkerhet. Behovet lär inte minska. Minusräntor och politik skapar klyftor i samhället.

Köpt 125 G4S

Fonder. Känner att det inte finns så många enskilda bolag jag vill öka i för tillfället och då blir det lite fonder. USA och Kanada mest på grund av valutan. Ökar i SCHD, de andra två är nya.

Köpt 50 XACT Högutdelande
Köpt 15 SCHD
Köpt 50 iShares S&P TSX High Dividend Index ETF (XEI)

En till vända med preffrotation:

Sålt 75 Hemfosa Fastigheter Pref
Köpt 325 Sagax Pref

Och så tar jag ta in en till decemberutdelare. Går inte att nå mina mål utan att köpa bolag som delar ut i udda månader. Rent värderingsmässigt är det här nog inget bra köp just nu men det är ett litet köp.

Köpt 25 SkiStar B

9 kommentarer:

 1. Bästa köpet där är såklart Skistar! Brukar du nyttja Skistars aktiägarrabatt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej aldrig ägt SkiStar. Får se om jag kommer utnyttja den om jag bygger upp en tillräckligt stor position.

   Radera
 2. Härligt med lite inköp! Kommer du att behålla dina Nordea eller sälja dem? Du har ju en rejäl hög där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle jag sälja Nordea?

   Radera
  2. Tyvärr är det nog så att många spekulerat kring att sälja just i osäkerheten om hur det kommer bli med antalet kunder och så vidare.

   Nu ärver jag inte Nordea men själv hade jag nog Inte sålt då jag helst har kvar fina värdebolag under lång tid.

   Däremot kanske det finns tillfälle att snitta ner sig?

   Radera
  3. Det där med kundflykt är nog en storm i ett vattenglas. Det är glömt om 3 veckor. Jag säljer inte.

   Radera
 3. Hej! Tack för en bra blogg! Det här är en personlig inbjudan till att vara med och utforma en digital checklista för investeringar. Genom att ha en checklista för investeringar är tanken att man ska minimera sina risker för förluster. När man analysera ett bolag på ett strukturerat sett med hjälp av en checklista blir beslutsprocessen lättare och överskådligare för att fatta ett beslut om att investerar i ett företag. Tanken med detta event är att alla som vill kan vara med att lägga till punkter samt rösta med like knappen om vilka punkter de tycker ska vara med på checklistan. Så i första skedet är jag ute efter att med gruppens hjälp ta fram en checklista för investeringar. Jag är övertygad om att vi både kommer ha kul och tycka det är lärorikt. Genom att sammanföra flera personer (bjud gärna in aktieintresserade vänner) med unik bakgrund men med det gemensamma att de brinner för investeringar tror jag alla gynnas i gruppen. Det här är en decentraliserad grupp där alla i ett första skede kan bidra med och ranka punkter samt föreslå egna alternativ på checklistan så att den växer fram organiskt.

  Som det ser ut nu så har jag delat in Checklistan i sex olika kategorier så försök gärna lägga in punkterna under den kategorin du tycker passar bäst alternativet skapa en ny kategori.

  Ledning/storägare

  Intäkter/skulder

  Konkurrenter/Marknadsposition

  Kvartalsrapporter/Historik

  Framtiden

  Övrigt

  Senast den 24/9 kommer jag att sammanställa checklistan och skicka ut till alla som har varit med och röstat och get förslag.

  Min tanke är att efter checklistan är klar skapa en Mastermind grupp som ses en gång varje eller varannan månad där man bestämmer på föregående möte vad som görs till nästa möte. Tidsåtgången är svår att säga men just de fysiska mötena skulle jag säga tar ca 2-3 timmar. Sen är det upp till dig att bestämma hur mycket tid du lägger ner på analysen. Gå in på https://www.facebook.com/events/928690980620961/
  Eller lägg till mig (Erik Schenkel) som vän på facebook så bjuder jag in dig till eventet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack. Kan tyvärr inte medverka. Jag vill inte att min identitet röjs och jag har ingen Facebook och vill inte skaffa någon.

   Radera
  2. Ok, har full förståelse för att du vill vara anonym. Om du skulle ångra dig kan du ju registrera dig som krösus sork på Facebook :)

   Radera