onsdag 7 juni 2017

Sålt Telia

Tröttnat på Telia. Lyckats krångla mig ur med 5% vinst. Antar att jag inte behöver motivera försäljningen?

Sålt 1500 Telia

Har istället ökat i vård-REITen Ventas. Ventas är av mycket högre kvalitet än bland Avanzaägare populära HCP som nyligen sparkades ut ur S&P Dividend Aristocrat Index.

Köpt 20 Ventas

Detta trycker upp utdelningsvikten till 1%.

Också fortsatt speglingen av ETFen XDV som jag nämnde igår. Två kanadensiska teleoperatörer vilket ju kändes logiskt. En av dom gick dessutom ex utdelning idag, det var ju hyfsad timing.

Köpt 25 BCE Inc
Köpt 25 Telus Corporation Voting

Resten i kassan. Hoppas på en nedgång men börsen går ju tyvärr upp hela tiden.


11 kommentarer:

 1. Sålde också av Telia idag, närmare bestämt det innehav som jag fått i gåva på VP-konto som ung. Tyckte det var ett bra tillfälle att ta smällen, flytta över pengarna till ISK och kunna kvitta förlusten mot ISK-skatt. Har fortfarande kvar 60 procent av innehavet i ISK men planerar att fasa ut också detta under året. Å ena sidan kan deras kärnverksamhet säkert ge avkastning under många år framöver. Å andra sidan har tillväxten varit baserad på expansion som inte längre finns. Var framtida tillväxt ska komma är otydligt och risk finns för såväl lägre vinster, utdelningar och aktiekurs. Tror vi gör helt rätt som går ur nu.

  Ser det som att jag lika gärna kan köpa Akeliuspreffar för pengarna. Vet vilken utdelning jag får och kursrisken är begränsad. Det som hindrar mig är att kursen har tryckts upp väl mycket och jag gillar inte att köpa preffar nära ATH med låg säkerhetsmarginal. Nästa dipp går jag in och köper en större position.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min tanke med Telia var att det skulle vara som en obligation. Men problemen bara avlöser varandra. När de köpte sporträttigheter tänkte jag bara jaha ett nytt område de kan förlora pengar på. Som du säger, bättre att köpa en preff eller bättre styrda bolag helt enkelt.

   Radera
 2. Jag delar en del av er oro men Telia har gått bättre än index på 1&3 månader. Bra utdelningsaktie med två utdelningar per år och gynnas av när marknaden säljer av cykliska aktier till förmån för säkrare placeringar. Jag köpte ett "gäng" på 35 kr och ligger kvar. Den som lever får se... /Sigge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt kan nästan gå bättre än index valda tidpunkter. Bara för utdelningen är "bra" vehöver ej innebära bra utdelningsaktie speciellt inte om man tar med aktiepris i beräkningen.

   Radera
 3. Intressant blogginlägg. Ligger själv kvar i Telia av någon anledning. Får se vad som händer framöver dock.

  SvaraRadera
 4. Ventas gick jag också in i precis. Bör utöka den positionen framöver.

  SvaraRadera
 5. Hur gammal är du herr Sork? Tänker på ditt saftiga mål om 50000 i månaden och vid vilken ålder då du tror det kommer att vara uppnått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Född under 70-talets första hälft. Svårt att sia om framtiden men någonstans mellan 6 och 8 år allt annat lika.

   Radera
 6. Telia vill jag med sälja. Men surt att sälja med förlust.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kom ut med en liten vinst. Du får väl hålla ut. Det kan komma en sättning på börsen där defensivare aktier som Telia ses som en trygg hamn igen. Det går mode även i aktier.

   Radera
 7. Jag får väl hålla ut till 42. kr och sälja plus minus noll.
  Läste förresten i nån artikel att Telia brukar gå bäst på sommaren. Hur nu det kan komma sig.

  SvaraRadera