söndag 11 juni 2017

Köpt och sålt igen

Först ett äldre köp jag glömt bort att rapportera. När Marine Harvest gick ex så gick den inte ner tillräckligt så jag köpte ett annat bolag i samma bransch istället:

Köpt 25 Norway Royal Salmon

Valde att inte heller återinvestera i Nobina. Har tillräcklig vikt.

Sålde av mina sista Besqab med 50% vinst. Har ju tidigare sålt JM och äger nu inga rena bostadsutvecklare längre.

Sålt 85 Besqab

Ökat i Realty Income som jag tycker handlas till attraktiv yield. Retailrelaterade REITs har gått riktigt risigt på sistone men Realty Income äger inga malls. En tidig strategi från min sida har varit att inte investera i malls, inte ens via ETFs där de väger tungt.

Köpt 10 Realty Income

Också köpt en månadsutdelande fond som jag tycker kompletterar nuvarande innehavet SCHD rätt väl. SCHD har inga REITs och väldigt lite utilities vilket SPHD har. SPHD borde hålla emot bättre i en generell börsnedgång tror jag.

Köpt 50 PowerShares S&P500 High Dividend Low Volatility Portfolio (SPHD)

Också ansökt om två minimiposter i noteringen av Surgical Science Sweden som jag tyckte kändes spännande. Sist ett göteborgsföretag inom en liknande bransch var på tapeten gick det ju fantastiskt bra :)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Prosolvia

Tecknat 300 Surgical Science Sweden

Framöver kikar jag lite på Amgen och Shaw.

3 kommentarer:

 1. Hur tänker du med Amazon. Jag äger Walmart och exemeplvis CVS, och realty income för den delen även om att de botde klara sig bättre än Malls. Kanske inte läge att öka men torde inte Walmart kunna vara ett bolag som klarar sig gentemot Amazon. Amazon kan ju gå hur långt som helst till slut.

  Hur tänker du angående Amazon?

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Du tänker på det jag twittrade? https://twitter.com/KSorkInvestBlog/status/875984964260687872

  Wal Mart och CVS är stora bolag, jag tror inte att de kommer att försvinna men att de inte är värda att äga relativt annat. Jag har sålt av all amerikansk retail. Amazon är som en cancer som äter andras marginaler och är villiga att gå med förlust år efter år i ett segment. Realty Income tror jag är säkert. Om nu apoteken börjar gå knackigt så kommer Realty Incomes ledning att märka det och försöka få in andra hyresgäster över tid för att minska exponeringen. Äger man bra fastigheter så skall de nog inte vara svåra att hyra ut.

  SvaraRadera
 3. Tycker du gör rätt i att inte investera i malls. Har också gjort ett köp av Realty Income under månaden :) Den här veckan fick det däremot bli mer av Starbucks + en del svenska bolag.

  SvaraRadera