tisdag 30 maj 2017

White trash-portföljen

DI och andra skapar ibland olika fokusportföljer. Det handlar om att hitta bolag efter en viss princip, tex högutdelare, bolag exponerade mot en viss marknad eller liknande. Jag har valt att rikta in mig mot socialgrupp 3 och skapat white trash-portföljen

White trash definieras här som personer med låg utbildning i okvalificerade jobb/utan jobb, som gillar jakt, fiske, fotboll/hockey, A-kassa/socialbidrag, våld, alkohol, Jimmie Åkesson, hårdrock, kalla sina bokstavskombinationspojkar för namn som slutar på Y/sina flickor för Tanya eller Denise etc.

White trash-portföljen:

Tröst:

Swedish Match
British America Tobacco
Diageo
Kopparbergs

Förhoppning:

Leo Vegas

Bankomat:

Resurs Bank

Föda:

Coca-Cola
Unilever
McDonalds
Yum! Brands

Brevvän:

Intrum Justitia

23 kommentarer:

 1. Haha ett riktigt kul tilltag! Dock har väl Jimmie Åkesson en akademisk utbildning så han kanske inte riktigt platsar in i din beskrivning? Han pluggade väl i Lund, vet inte om han lyckades ta någon akademisk examina dock...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menade att målgruppen gillar honom, inte att han möter kriterierna.

   Radera
  2. Haha okej!

   Radera
 2. Och Adidas för kläder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där har du en poäng. Bra där!

   Radera
  2. ...och Crocs.

   Radera
  3. Finns dom fortfarande, trodde dom hade konkat. Den aktien hade en fin resa ett tag. Rena vansinnet.

   Radera
 3. Hej! Rolig idé -känner mig manad att föreslå 2 fastighetsbolag-amasten och diös- white trash bor givetvis i hyreslägenheter på vischan.
  Mvh JFG

  SvaraRadera
 4. Haha
  Vilket fastighetsbolag bor de hos?
  Kabe?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Ingves Sverige bor de alla i "egen" villa.

   Radera
  2. När det kommer till fastigheter så bor de såklart i kommunalt ägda bostäder eller möjligtvis hos söderns "slum lord" Brinova! ;) Riktigt rolig idé med den här portföljen Krösus!

   http://aktiepappa.blogspot.se/2016/08/brinova-fastighetsbolaget-som-sedan.html

   Radera
 5. White trash är ett uttryck som används för att nedvärdera en person eller grupp. I mina ögon säger det mer om den som använder det uttrycket än vad det säger om den person/grupp som användaren föraktfullt pekar ut. Liksom det, också i mina ögon, säger mer om den som uttrycker rasistiska åsikter än vad det säger om den grupp som pekas ut.

  Inneharen av denna blogg och de som hittills kommenterat anser att dessa personer/företeelser/bolag faller under kategorin White trash och är värda ett förakt och att raljeras över:

  rökare, att handla på nätet, snabbmatsrestaurang, att spela om pengar, vissa aktier, vissa bolag, viss bank, ett visst sportmärke, vissa fastighetsbolag samt de som hyr kommunalt.

  Under alla år som jag surfat runt och följt många bloggare är detta det absolut värst inslag jag stött på. Ett riktigt bottennapp.

  Jag vill verkligen inte följa någon bloggare som uppvisar denna människosyn. Från och med nu tar jag bort Krösus sork och Aktiespappa från min följalista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaa. Inget får man skämta om längre i dagens klimat. Så innerligt trött på detta. Det måste vara jobbigt att gå runt i livet och vara så PK. Att du tycker att detta var det värsta inlägget på flera år gör mig stolt. Hejdå!

   Radera
  2. Jag är kund i flera av dessa bolag. Äger också aktier i anselig mängd av dom. Uttrycket white trash är ganska tamt och accepterat vid det här laget. Sagt i skämtsam ton har jag svårt att se hur någon kan känna sig träffad?

   Radera
  3. Denna var nog roligaste med hela inlägget.

   Om man(sbm) tar illa vid sig av detta så bör man nog fundera på om man verkligen tänker rätt.

   Radera
  4. Riktigt roligt inlägg. Äger inte Yum brands eller British Tobacco noterar jag. Satt själv och väntade på att någon som sparabörman och mycket riktigt dök en "sådan" upp. Det fina är ju dock att sparabörman nu kan sluta följa Krösus så slipper han dylikt framöver. Alla nöjda!

   Mvh
   P

   Radera
  5. "Buhu! Jag kan inte följa folk som använder ord som jag tycker är dumma även om ordet i sig har ett användningsområde och fyller en funktion. Yttrandefrihet borde bara få finnas om man säger snälla saker och bor i en Disneyfilm!"

   Jag tycker det är du som uppvisar en vidrig människosyn. Inskränkta människor som inte vill lyssna på andra människor.

   Radera
 6. Sparabörman, jag hoppas att glorian inte skaver för mycket? För i så fall borde J & J passa som investering, de har säkert ett plåster mot den åkomman!

  SvaraRadera
 7. Är det fel att jag tror på flera bolag i denna WT-portfölj? :)

  Kanske bör skapa en vaskareportfölj också som kan tävla mot din WT-portfölj?:
  LVMH
  Christian Dior (ännu mer LVMH!)
  Porsche SE
  RACE (Ferarri)
  American Express
  Ralph Lauren Corp
  Prada
  Tiffany & Co
  Richemont
  Hermes International SCA
  Kering SA

  Hälsningar
  Häst i sydväst invest

  SvaraRadera
  Svar
  1. En stekarportfölj? Ja den kanske ligger mer i tiden. Läste om en syndportfölj en gång i tiden. Det var en ren oetisk fond med bara sprit, kasino och cigaretter i portföljen. Tanken var att den är lågkonjunktursäker. Den var dessutom hedgad med toalettpapperstillverkare för hur dålig ekonomi man än får så slutar man inte konsumera det. Tror den hette FUN-fund. Kan vara en myt :)

   Radera
  2. VICE fund. Tyvärr inte tillgänglig i mina bankers sortiment.....

   Radera
 8. Altria (MO) riktigt fint bolag som jag är lite förvånad att du inte äger. Fin totalavkastning genom alla år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, det här inlägget till trots har jag faktiskt undvikit att investera direkt i tobaksbolag.

   Radera