söndag 14 maj 2017

Minskat Tele2, ökat i Realty Income, tecknar Munters

Innan utdelningen så sålde jag en större post Tele2. Bolaget väger för tungt. Dessutom har det varit tråkigt att inte ha någon kassa att kunna utnyttja. Det här gör att ju nu också har likvider för att kunna teckna Munters.

Sålt 250 Tele2

Tecknat 500 Munters

Återinvesterat i Telenor:

Köpt 25 Telenor

Realty Income har fortsatt ner och i enlighet med logiken i mitt förra inlägg så ökar jag:

Köpt 25 Realty Income

Nordic Waterproofing var ner ordentligt på sin rapport och jag ökade:

Köpt 15 Nordic Waterproofing

Framöver är det dags att blicka utanför Sverige och Nordamerika. Har idag ingen exponering mot utvecklingsländer eller Asien. Där är det kört att handla individuella aktier så det blir ETFs. Börjat kika lite på DVYE.

11 kommentarer:

 1. Tack för en bra blogg, du inspirerar mig väldigt mycket.
  hoppas en dag ha byggt upp något liknade :) ligger på ca 400k totalt än så några år kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Finns det några lärdomar från min blogg så är det nog att kontinuerligt sparande ger resultat. Man skall nog inte fokusera på vilka bolag jag köper utan frekvensen.

   Radera
 2. Gillar också att följa dina köp och sälj - det är roligt att se hur andra gör även om jag alltid gör min egen analys.

  Funderar också på att öka i Realty Income mest för att det i brist på alternativ är ett bra läge nu inför juni- och augustiutdelningarna som är ganska skrala.

  SvaraRadera
 3. Tack för en rolig blogg som faktiskt var en av de många som fick mig att se över min egna finansiella situation och aktivt börja spara i aktier. Undrar dock varför då sålde innan utdelning - är det så att utdelningen trillar in ändå om aktierna ägts under året?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Nej säljer man aktierna innan ex-dagen så blir man utan utdelning. Då aktien vanligtvis går ner lika mycket eller mer då utdelningen avskiljts så förlorar jag inget på det. Aktien har tickat upp inför utdelningen och jag hade väl en vinst på runt 15% i den. På det här sättet slipper jag vänta på pengarna, tar ju några dagar innan utdelningen kommer.

   Radera
 4. Gillar ditt upplägg. Själv köper jag 10 st investmentbolag om dagen för sammanlagt cirka 5000 kr. Ligger plus 45 % under det senaste äret. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. 5000 om dan? Det var inte illa.

   Radera
 5. DVYE?

  Grym blogg!

  SvaraRadera
 6. Tack för en mycket intresant och bra blogg! Hur ser du på Munters? En aktie att behålla och hoppas på en OK utdelning eller teckna och sälj? Har själv tecknat mig för 300st men är lite osäker hur jag gör om den går upp bra från teckningskursen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Munters ser jag som en köp och lägg i byrålådan. Ingen teckna/sälj.

   Radera