torsdag 27 april 2017

Kort lägesrapport

Igår:

Återinvesterat i Hemfosa:

Köpt 50 Hemfosa Fastigheter

Har nu 2950 stycken och det blir 3000 efter nästa köp.

Ökat i försäkring:

Köpt 15 Gjensidige Forsikring

Lazard klämde till med en utdelningshöjning på 7.9%.

Idag:

Massa av mina bolag handlades ex utdelning idag men inget gick ned lika mycket som utdelningen så jag avvaktade. Många av de här bolagen som Thule och Indutrade har gått väldigt starkt på sistone efter sina rapporter. Tar emot att köpa i dom och i Volvo och Atlas Copco nu.

Insiderköp i Dometic. Tar lite rygg på dom.

Kinneviks corner i Com Hem gillades inte av marknaden. Jag vill mest åt Zalando och köper lite på dippen.

Köpt 25 Dometic Group
Köpt 15 Kinnevik B

Lite drama i Kanada med Home Capital Group, ett finansbolag i trubbel. Flera av mina banker ned rätt ordentligt. Får se hur det här utvecklar sig.

Betsson gick faktiskt först upp lite på rapporten men sen blev det nedåt som vanligt. Inget roligt innehav den sista tiden.

Novo Nordisk starkt uppåt idag. Längesedan den drog.

Ingves fortsätter att försöka släcka brasan med bensin. Trevligt för fastighetsaktier, trist för HM.


2 kommentarer:

  1. Också ökat i Hemfosa och Gjensidige i veckan trots stora innehav. Bra läge att köpa norskt generellt nu med tanke på valutarabatt när NOK och SEK nästan har samma värde. Hemfosa ovanligt lågt värderad så här nära majutdelningen så bra läge att fylla på lite. Rapporten bekräftade fortsatt rätt väg tycker jag med fina hyresintäkter.

    SvaraRadera
  2. Ja med en NOK på 1.03 är det lockande att köpa norskt. Hemfosas rapport innehöll väl ingenting direkt negativt. Positivt att soliditeten stärkts och belåningsgraden kommit ned.

    SvaraRadera