söndag 24 november 2019

Hemfosa, fler köp

Låg mycket tungt i Hemfosa. Direkt när budet kom sålde jag av en post utifall budet skulle falla eller SBBs aktie sjunka i värde.

Sålt 304 Hemfosa

Äger nu 3500 Hemfosa och 2000 Hemfosa Pref.

Har fortfarande inte bestämt mig för hur jag skall göra. Jag äger nog hellre stamaktier i det nya bolaget än D-aktier i alla fall. Att försöka utnyttja mix & matchebjudandet och få mer kontanter och mindre aktier tror jag inte är någon idé.

Övriga affärer:

Köpt 15 National Retail Properties
Köpt 7 Canadian Imperial Bank of Commerce
Köpt 148 Baltic Horizon Fund
Köpt 26 Lazard
Köpt 220 NP3 Fastigheter Pref
Köpt 59 Klövern
Köpt 10 GlaxoSmithKline
Köpt 19 Peab
Köpt 25 Svolder
Köpt 30 SkiStar
Köpt 19 Unilever
Köpt 50 Equinor
Köpt 5 3M
Köpt 25 W.P. Carey
Köpt 25 SPDR Bloomberg Barclays 1-3 Year U.S. Treasury Bond UCITS ETF

Även tecknat en del K-fastigheter.

4 kommentarer:

 1. Flera av dessa inköp överväger även jag. I övrigt förefaller din portfölj ganska diversifierad.... ;))

  SvaraRadera
 2. Köpt fler Hemfosa under senaste veckorna. Även gjort en liten "excelsnurra" där jag kan peta in aktuell kurs i SBB B för att se vilket av de olika alternativen som för tillfället är bäst. Kommer avvakta tills sista dagen att svara går ut för att skapa någon skimär över att jag gör det mest rationella valet mellan aktier-kontanter... Samtidigt har jag ju inte en aning om vad som händer med kursen i SBB den dagen alla Hemfosa-aktier konverteras... Kommer sannolikt finnas några gamla Hemfosa-ägare som inte vill vara långsiktiga i SBB... Jag tänker samtidigt att "nya SBB" (inkl. Hemfosa) då ju innehar alla de fastigheter jag ägde via Hemfosa + SBBs som ju visat sig vara duktiga. Jag kommer sannolikt äga SBB länge över tid med tanke på att man dels är i rätt sektor på fastighetsmarknaden dels nu kommer vara en stor spelare på den nordiska marknaden.

  Hälsar
  Lars D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som det lutar åt nu så kommer jag ligga kvar i både stam och D. Har valt max kontanteralternativet även om jag inte tror att det kommer få någon större inverkan.

   Radera
  2. Kommer nog göra som du vad gäller valalternativ, men kommer nog samtidigt öka på Heemfosainnehavet ytterligare för att få fler SBB före sammanslagningen då det lika gärna skulle kunna innebära att SBB sticker i pris när krutröken lagt sig.
   Hälsar
   Lars D

   Radera